Recenzje książki "Igrzyska Śmierci"

Dodaj swoją recenzję

Igrzyska Śmierci. (T1) - Suzanne Collins / Ina Books

12.01.2022

Igrzyska Śmierci. (T1) Suzanne Collins ⭐⭐⭐⭐★ Tym razem wybrałam dosyć starą już pozycję, bowiem aż z 2008 roku, co oznacza, że jest niewiele młodsza ode mnie! Igrzyska Śmierci to must read każdego człowieka, niezależnie czy lubi fantasy czy nie. Dlatego przejdźmy do mojej opinii! Czy jestem w stanie stwierdzić, że to książka godna polecenia? Ja... Recenzja książki Igrzyska śmierci. Tom 1

Igrzyska śmierci

9.09.2021

,, Igrzyska śmierci" to film, który oglądałam bardzo dawno temu w tv. Kiedy dowiedziałam się, że jest nagrany na podstawie książki, obiecałam sobie że kiedyś ją przeczytam. I takim sposobem po upływie kilku lat mam ją w rękach. Nie potrafię jednak porównać filmu do książki. Zwyczajnie nie pamiętam szczegółów, znam tylko ogólny zarys fabuły. Może... Recenzja książki Igrzyska śmierci. Tom 1

"Igrzyska Śmierci" Suzanne Collins, czyli najprawdziwsza walka o przetrwanie...

31.07.2021

Cześć i czołem! Kurczę, strasznie mnie tu mało ostatnio. Mam dużo pracy i mimo, że zastój czytelniczy już mi nieco minął, to mam chęci czytać, ale kompletnie nie mam na to czasu. Nie robię nawet w tym miesiącu podsumowania czytelniczego na story, bo udało mi się w lipcu przeczytać raptem dwie i pół książki... I jedną z nich dzisiaj chciałabym Wam... Recenzja książki Igrzyska śmierci. Tom 1

Recenzja książki - Suzanne Collins "Igrzyska śmierci"

26.04.2021

Po przeczytaniu książki miałam mieszane uczucia. Kraj opisany w książce wydaje się surrealistyczny. Na ruinach Ameryki Północnej rozpościera się państwo Panem. Podzielone jest ono na Kapitol oraz na 12 dystryktów. Każdy z dystryktów zajmuje się czymś innym: w jednym dystrykcie wydobywa się węgiel a inny zajmuje się rybołówstwem. Każdy z dystryktów... Recenzja książki Igrzyska śmierci. Tom 1

@monika_13@monika_13 × 1

Głodowe igrzyska

8.01.2021

Większość osób słysząc o ,,Igrzyskach śmierci" jest przekonana, że jest to trylogia tylko dla młodzieży. Zdecydowanie się z tym nie zgadzam, ponieważ jest to powieść godna uwagi, chociażby za jej oryginalność samą w sobie. Po raz kolejny wracam do twórczości Collins, rozpływając się nad jej pomysłowością, a co więcej, nad wykonaniem. Główną bohat... Recenzja książki Igrzyska śmierci. Tom 1

@werka751@werka751 × 2

,,Igrzyska Śmierci "

13.07.2020

,,Igrzyska śmierci" zostały napisane przez Amerykankę Suzanne Collins. Jest to powieść dla młodzieży w gatunku scine-fiction. Powieść została wydana 14 września 2008 roku i w 2012 roku doczekała się filmowej adaptacji. Akcja książki dzieje się na ruinach dawnej Ameryki Północnej gdzie rozciąga się państwo Panem, z imponującym Kapitolem otoczonym... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

Poświęcenie-odwaga czy głupota..?

16.06.2020

,, Igrzyska śmierci Suzzane Collins dostałam od mojego przyjaciela na urodziny bo wiedział że mam drugi tom w swojej bibliotecznie a nie mam pierwszego. Biorąc tę książkę do ręki pokładałam w niej bardzo dużo nadziei. Wielu moich znajomych polecało mi tę trylogię więc po długich namowach zaczęłam ją czytać. Książka opowiada o mieście Panem, które ... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

To, co ważne

11.10.2017

Mam pewien problem z ulubionymi książkami, ale takimi naprawdę ulubionymi, takimi które kocham. Zawsze mam trudność w mówieniu o danej powieści, a już w ogóle w pisaniu jej rekomendacji. Sytuacja staje się jeszcze gorsza, kiedy do czynienia mam z bestsellerem. Taką książkę większość kojarzy, a jeśli takowa doczekała się adaptacji filmowej, to nie w... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl