Recenzje książki "Jeszcze będziemy szczęśliwi"

Dodaj swoją recenzję

Jeszcze będziemy szczęśliwi

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gioia to bardzo wrażliwa siedemnastolatka. Dziewczyna patrzy na świat trochę inaczej niż rówieśnicy dlatego nie umie znaleźć z nimi wspólnego języka i jest przez nich nazywana „Smutasem”. Nastolatka jest zamknięta w sobie i samotna do tego stopnia, że nie ma żadnych znajomych oprócz wymyślonej przyjaciółki Tonii. W domu dziewczyna także nie ma lek... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

@viki_zm@viki_zm {}× 1

Jeszcze będziemy szczęśliwi

8.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jeszcze będziemy szczęśliwi" to wartościowa powieść młodzieżowa autorstwa Enrico Galiana. Pierwszym plusem książki jaki zauważyłam jest oczywiście okładka, która bardzo przypadła mi do gustu. Jednakże jak mawia znane powiedzenie mówiące o tym, że książki nie powinno oceniać się po okładce, z chęcią postanowiłam zagłębić się w przyjemniej lekturz... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

Jeszcze będziemy szczęśliwi

21.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jeszcze będziemy szczęśliwi” to książka opisująca losy siedemnastoletniej Goi Spady. Dziewczyna ta jest dość nietypową nastolatką. Jest bardzo wrażliwa, inteligentna, zabawna, ale też jest druga strona medalu: jest bardzo samotna. Nie ma żadnych przyjaciół oprócz swej wymyślonej przyjaciółki Toni, z którą prowadzi rozmowy, jak z osobą prawdziwą. ... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

Filozoficzna

17.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Rzeczy ważne trzeba pojmować i codziennie wkładać trud, by ich nie zapomnieć." O literaturze młodzieżowej powiedziano już wszystko i chyba ciężko trafić na coś zaskakującego. Na wstępie wiemy, że będą trudne relacje z rodzicami, odrzucenie przez rówieśników, niezrozumienie przez świat i pierwsza miłość, która ma zmienić wszystko. I tak było i ... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

Życiowe wybory i trudne decyzje

14.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jeszcze będziemy szczęśliwi” to książka opowiadająca o trudach dorastania, o niezwykle skomplikowanych wyborach przed jakimi stawia nas życie, o problemach, z którymi musimy się mierzyć, gdy często nie mamy do kogo zwrócić się o pomoc, czy poradę. Sięgając po ten tytuł byłam przekonana, że to młodzieżowa opowieść o zakochaniu. Owszem, w książce... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

@Gosia@Gosia {}

Znacie nieprzetłumaczalne słowa?

3.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Rzeczy ważne trzeba pojmować i codziennie wkładać trud, by ich nie zapomnieć." Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, gdy sięgałam po książkę to autor. Z krótkiego opisu dowiadujemy się, że jest nauczycielem literatury, który wręcz pokochał swój zawód, więc te małe streszczenie "Jeszcze będziemy szczęśliwi" tak po cichu podpowiada, że niektóre sytua... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

Jeszcze będziemy szczęśliwi

26.07.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeszcze będziemy szczęśliwi Gioi nieśmiałej siedemnastoletnia dziewczynia , która nie potrafi się dogadać z kolegami i koleżankami z szkoły.Wiec nie przyjaźni się z nikim tylko rozmawia z Tiną - wymyślania przez nią przyjaciółkę by rodzice nie zauważyli, że jest sama. W szkole rozumie Ja tylko nauczycieli filozofia , który jedyny wie co znaczy jej... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

Jeszcze będziemy szczęśliwi

24.07.2019

Gioia to siedemnastolatka, wrażliwa i nieśmiała. Przyjaźni się z wymyśloną przyjaciółką - Tonią. Nastolatka nie może liczyć na rodziców, wiecznie pijanych lub kłócących się. Jedyne co utrzymuje ją przy życiu to muzyka oraz fotografia. Jej samotne życie nabiera barw, gdy pewnej nocy spotyka Lo, tajemniczy chłopak lubi grać w rzutki w opuszczonym ba... {} Recenzja książki Jeszcze będziemy szczęśliwi

{}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl