Warto go polubić ze względu na smak, ale też wartości odżywcze. Jest bogaty w białko i stanowi bogate źródło wapnia, dlatego powinni go jeść wszyscy. Dostarcza witamin, zmniejsza ryzyko osteoporozy, a zawarte w nim żywe kultury bakterii wzmacniają system odpornościowy.
W książce znajdziesz propozycje pysznych dań na bazie lub z dodatkiem jogurtu: sałatki, zupy, potrawy z mięsa i ryb (jogurt nadaje im kruchości), ciasta, desery. Zacznij od jogurtu domowej roboty, a później – odkryj smak jagnięciny w sosie curry, soli ze szpinakiem i soczewicą czy czekoladowych babeczek – oczywiście z jogurtem!
W książce znajdziesz propozycje pysznych dań na bazie lub z dodatkiem jogurtu: sałatki, zupy, potrawy z mięsa i ryb (jogurt nadaje im kruchości), ciasta, desery. Zacznij od jogurtu domowej roboty, a później – odkryj smak jagnięciny w sosie curry, soli ze szpinakiem i soczewicą czy czekoladowych babeczek – oczywiście z jogurtem!