Recenzje książki "Kobieta w lustrze"

Dodaj swoją recenzję

Znaleźć swoje miejsce.

11.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Swoją przygodę z twórczością Schmitta zaczęłam od "Oskara i Pani Róży". Ten tytuł z resztą, jak i "Dziecko Noego", czy "Kwiaty Koranu" nie przeczytałam ,ale wręcz pochłonęłam. Natomiast, jeśli chodzi o "Kobiety w lustrze" był taki moment, że do jej czytania niemal się zmusiłam. Nie wiem, czy wynikało to z tego, że Hanna wręcz działała mi na nerwy ... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

Jeśli nie jestem sobą, to kim jestem... ?

21.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anne mieszka w małej wiosce zwanej Burgia, gdzie ilość kobiet przewyższa liczebność mężczyzn. W wyniku tego nie każda z zamieszkujących wioskę panien może wyjść za mąż. Można jednak powiedzieć, iż Anne ma szczęście- nie dość, że stanie na ślubnym kobiercu, to jeszcze jej oblubieniec jest młodym, przystojnym mężczyzną. Dziewczyna jednak czuje, że t... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

Krótki przegląd w lustrze

20.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł dzisiejszego tekstu miał być zupełnie inny. Zmieniłam zdania z powodu własnego, jednakże słusznego krytycyzmu. Autora chyba nie powinno się oceniać po jednej przeczytanej powieści? Uważałam tak od samego początku. Rzadko jakiemu autorowi udało się zmienić moją opinię. Nadzieję zawsze pozostawały, jednak szybko ulatywały. Ze Schmittem jest ina... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

"Odbijasz się w lustrach, ale i do nich należysz"

9.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Bolesność, psychika, chemia – oto klucze, które różne stulecia oferowały do odryglowania bram tajemnicy. Anne, Hanna, Anny. Rzecz w tym, że nawet jeśli klucze pasowały, tajemnica pozostawała tajemnicą." Powieść Erica-Emmanuela Schmitta ukazuje losy trzech różnych kobiet, pochodzących z różnych epok, o odmiennych charakterach, a jednak połącz... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

"Kobieta w lustrze" na pierwszym miejscu mojej listy.

17.10.2012

Przyznam szczerze, że Schmitt jest moim ulubionym pisarzem. Przepadam za jego prozą, ale bałam się, iż nie poradzi sobie z tak rozbudowaną powieścią. Zostałam jednak mile zaskoczona, gdyż każdy szczegół, detal był idealnie dopasowany do fabuły, pięknie się komponował i zachęcał do czytania. Podobało mi się to, że każda z trzech historii: Anne, Ha... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

Kobieta w lustrze

18.08.2012

Po książki Schmitt’a sięgam z zamkniętymi oczami. Nie czytam nawet noty od wydawcy. Wiem, że każda jego powieść przypadnie mi do gustu. Tym razem też tak było. „Kobieta w lustrze” zaskakuje (nie tylko objętością), zachwyca, uczy. Eric-Emmanuel Schmitt w swojej najnowszej powieści zabiera nas w podróż w głąb duszy trzech kobiet. Anne, Hanna i ... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

Kobieta w lustrze

26.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Eric-Emmanuel Schmitt to autor powieści z duszą. W każdej ze swoich książek Francuz zabiera nas w podróż po ludzkiej wrażliwości, dobroci, słabości i delikatności. Nie inaczej będzie w “Kobiecie w lustrze”, najnowszym dziele autora. Powieść obyczajowa zabiera nas w podróż po historii. Od średniowiecznej osady beginek w Brugii, po oświetlone ul... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

@finkaa@finkaa {}

W poszukiwaniu siebie

15.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kim jesteśmy i co jest w naszym życiu ważne? Czy drogi, które obieramy są właściwe? Jak możemy osiągnąć prawdziwe spełnienie? Anne, Hanna i Anny starają się zrozumieć siebie i swoje życie. Każdą z tych trzech kobiet targają silne emocje oraz wątpliwości. Sytuacje w jakich się znajdują oraz epoki w których istnieją są odmienne, jednak wszystkie są ... {} Recenzja książki Kobieta w lustrze

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe