Recenzje książki "Książę Mgły"

Dodaj swoją recenzję

"Książę Mgły" C.R. Zafón

20.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajemnice bywają niebezpieczne. Zagadki potrafią zabijać. Więc lepiej uważaj na to, co chcesz odkrywać… Rodzina Carver przeprowadza się do starego domu nad Atlantykiem, którego wcześniejszymi właścicielami była rodzina Fleischmanów, których syn zmarł w wieku 9 lat. Od początku ich pobytu w nowym miejscu dzieci państwa Carverów, tj. Alicja, Max ... {} Recenzja książki Książę Mgły

@Betsy@Betsy {}

Książę Mgły, Carlos Ruiz Zafón

15.02.2012

Świeżo po lekturze, mogę szczerze powiedzieć, że czuję pewien niedosyt. Do książki usiadłam z wielkim zaciekawieniem, natomiast po lekturze mam bardzo mieszane uczucia. Na początku co pewien czas po prostu odkładałam książkę na bok. Kompletnie nie mogłam się skupić na tekście i nawet nie miałam uczucia jakie towarzyszyło mi przy kolejnych tomach Ha... {} Recenzja książki Książę Mgły

Książe mgły

16.11.2011

Jest to pierwsza książka Carlosa Ruiza Zafona, którą napisał w 1992 roku. Opowiada ona o pewnych wakacjach, które na długo zostaną w pamięci Maksa i Alicji. Książka mimo iż napisana ponad 9 lat temu ciągle zdobywa kolejnych fanów. Bardzo długo szukałam tej książki, ponieważ jej opis bardzo mnie zainteresował. Przez dłuższy czas nie mogłam jej odsz... {} Recenzja książki Książę Mgły

@Heyday@Heyday {}

"Książę mgły"

2.09.2011

Przyznać się muszę, że jestem wielbicielką twórczości Zafona. Zaczęło się w 2005 roku od Cienia wiatru, potem długo wyczekiwana Gra anioła w 2008 r., Marina w 2009 i Książę Mgły. Nie wiem czy publikacja tych powieści właśnie w takiej kolejności to sprytny zabieg marketingowy czy kompletny przypadek. Bo nie ukrywajmy, gdyby najpierw pojawił się w s... {} Recenzja książki Książę Mgły

Książe Mgły ;]

17.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rodzina Carverów (trójka dzieci, Max, Alicja, Irina, i ich rodzice) przeprowadza się w roku 1943 do małej osady rybackiej na wybrzeżu Atlantyku. Zamieszkuje w domu niegdyś należącym do rodziny Fleishmanów, których dziewięcioletni syn Jacob utonął w morzu. Od pierwszych dni dzieją się tutaj dziwne rzeczy; nocą w ogrodzie Max widzi posągi artystów cy... {} Recenzja książki Książę Mgły

Pod osnową mgły

25.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Książę Mgły" to pierwsza książka Zafóna, jaką miałam okazję przeczytać. Postanowiłam przeczytać książkę z powodu wielu pochlebnych recenzji, które przeczytałam na jej temat. Jestem bardzo ciekawa nie tylko tej książki, ale w ogóle powieści które wyszły z pod pióra tego autora. Postanowiłam zacząć jednak od tej, ponieważ jak się okazuje jest to p... {} Recenzja książki Książę Mgły

@tala86@tala86 {}

,,Książę Mgły"

23.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

‘’Wiele lat musiało upłynąć, by Max zapomniał wreszcie owo lato, kiedy odkrył, właściwie przypadkiem, istnienie magii.” Carlos Ruiz Zafón ( ur. 1964 w Barcelonie) zyskał światowy rozgłos dzięki bestsellerom ,, Cień wiatru” i ,, Gra anioła”, wydanym w Polsce nakładem wydawnictwa MUZA SA. Opublikowana w 1993 roku, wyróżniona Nagrodą Edebe, powieść ,... {} Recenzja książki Książę Mgły

Książę mgły

12.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czas II wojny światowej był niewątpliwie okresem tragedii wielu rodzin. Tragedii większych i mniejszych. Do tej drugiej grupy zalicza się rodzina Carverów. Mała osada rybacka miała się stać dla nich ucieczką od niebezpieczeństw i zgiełku wojny. No właśnie - miała. Już od pierwszych minut pobytu w nowym miejscy, kilkunastoletni Max zauważa coś dziwn... {} Recenzja książki Książę Mgły

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl