Recenzje książki "Książę Mgły"

Dodaj swoją recenzję

Książę Mgły

17.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opinie na temat przeprowadzki były podzielone – ojciec zachwycał się nowym miejscem, matka przyjmowała to wszystko bez większego entuzjazmu, młodsza z sióstr, Irina, była raczej pozytywnie nastawiona ze względu na przygarniętego pupila, a Alicja podchodziła do tej sytuacji z rezerwą. Jeśli chodzi o Maksa, podobało mu się nowe miejsce, jednak nie mó... {} Recenzja książki Książę Mgły

@Suza@Suza {}

Pierwsze starcie z Zafonem czyli "Książe mgły" w moich rękach.

20.01.2013

Sama postać autora bardzo mnie zaintrygowała. W związku z tym, że jego książki cieszą się dużą popularnością i ja postanowiłam "spróbować" jego dzieła. I tak się szczęśliwie stało, że trafiłam na debiutancką książkę autora - "Księcia Mgły". Sama treść wydaje się dość banalna, rodzina Carverów wyprowadza się do małej miejscowości aby zacząć nowe ży... {} Recenzja książki Książę Mgły

Książe mgły

5.12.2012

Carlos Ruiz Zafón to hiszpański pisarz, który zasłynął cyklem „Cmentarz zapomnianych książek”. Ma na swoim koncie również powieści dla młodzieży, w tym wydanego w 2010 roku „Księcia mgły”, którego w formie audiobooka miałam przyjemność wysłuchać dzięki platformie Audeo. Książka należy do cyklu „Trylogia mgły”. Hiszpanie poznali ją już w 1993 roku. ... {} Recenzja książki Książę Mgły

Książę Mgły - Carlos Ruiz Zafón

15.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Max - wraz z rodzicami i rodzeństwem - przeprowadza się do małej rybackiej osady nad Atlantykiem. Ojciec kupił tam dom, którego historię opowiada im w drodze do nowego miejsca. Historia ta nie jest zbyt szczęśliwa. Opowiada o małżeństwie, które nie mogło mieć dzieci, jednak kiedy kobieta zaszła już w ciążę, zaledwie sześcioletni chłopiec tonie w mo... {} Recenzja książki Książę Mgły

@Drrim@Drrim {}

Książę Mgły - postać z koszmarów

15.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carlos Ruiz Zafón to pisarz znany na całym świecie dzięki wielu wspaniałym bestsellerom. Powieść "Książę Mgły", wyróżniona Nagrodą Edebe jest pierwszą książką w jego dorobku. Jest to również pierwsza książka tego autora, którą miałam okazję przeczytać i myślę, że nie ostatnia. "Wiele lat musiało upłynąć, by Max zapomniał wreszcie owo lato, kiedy ... {} Recenzja książki Książę Mgły

Zagadka ... Książę Mgły

10.07.2012

Max razem z rodziną, dwiema siostrami: Alicją i Iriną oraz rodzicami, przeprowadza się do małej osady rybackiej na wybrzeżach Atlantyku. Wprowadzają się do domu znajdującego się przy plaży, należącego wcześniej do rodziny Fleischmannów. Jednak to miejsce wydaje się być bardzo dziwne. Od samego początku Max'owi nie podoba się to miejsce. Dzięki nowo... {} Recenzja książki Książę Mgły

Złych wspomnień nie musisz brać ze sobą. I tak będą Cię prześladować.

9.07.2012

Przeprowadzasz się z rodzicami i siostrami do małego miasteczka. Twój ojciec nie musi ukrywać, że dom nie był zbyt szczęśliwy. Kiedyś mieszkało tam małżeństwo. Niestety Jacob - ich syn, utonął w morzu. Na początku nie czujesz się tam pewnie... W sumie to kto by się czuł, jeśli by zauważył tajemnicze posągi w ogrodzie za domem, i pojawił się nowy "c... {} Recenzja książki Książę Mgły

@loho14@loho14 {}

Książę mgły

20.04.2012

Książka zrobiła na mnie wielkie wrażenie. Jak zaczęłam już ją czytać, nie mogłam przestać. Każda kolejna strona była coraz ciekawsza, a im dłużej czytałam tym szybciej chciałam poznać te wszystkie tajemnice ukryte przez latarnika i Kaina. Szczerze mówiąc jeszcze nie zdarzyłoby mi się, że przez jakąś książkę przechodzą mnie dreszcze, a tu tak było. ... {} Recenzja książki Książę Mgły

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl