Kuchnia litewska

Biruta Markuza
Kuchnia litewska
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych, mlecznych, owocach leśnych, grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych, jak chłodniki i kołduny, zaakceptowała szereg potraw z kuchni żydowskiej, niemieckiej i rosyjskiej. W dobie powracającej mody na żywienie ekologiczne, kuchnia litewska powinna znaleźć się w kulinarnej czołówce.
Data wydania: 2004
ISBN: 978-83-89351-04-3, 9788389351043
Wydawnictwo: Эксмо
Stron: 127
Mamy 4 inne wydania tej książki

Autor

Biruta Markuza Biruta Markuza
Urodzona 12 czerwca 1936 roku w Polsce (Połąga)
Biruta Markuza (ur. 12 czerwca 1936 w Połądze) – autorka książek, scenografka, malarka, tłumaczka. Urodziła się w rodzinie Józefa Markuzy, litewskiego pracownika poczty w Kłajpedzie. Ukończyła liceum w Szczecinku, a następnie studiowała malarstwo w ...

Pozostałe książki:

Młyn Bałtaragisa Dziennik z prowincji świata 365 zup Daj sobie szansę czyli jak zachować młodość i zdrowie Kuchnia litewska Omlety, placki, racuchy : 84 przepisy Opowieści ze ściany Orientalne przysmaki Przyjmujemy gości Przyjmujemy gości, czyli sprawdzone przepisy na przyjęcia doskonałe Przyprawy z całego świata Robot i motyl Skąd Litwini wracali Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku Zioła i przyprawy mojej kuchni Zupy na każdy dzień roku
Wszystkie książki Biruta Markuza

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Kuchnia litewska? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia litewska. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat