Recenzje książki "Miasteczko Nonstead"

Dodaj swoją recenzję

Twin Peaksów ci u nas dostatek

18.11.2021

Choć w zamyśle najwięcej planuję pisać o tej klasycznej (czyli po prostu mojej ulubionej) grozie/niesamowitości to chętnie sięgam po inne stylistyki. W ramach odskoczni skusiłem się zatem na "Miasteczko Nonstead" wznowione całkiem niedawno przez @Link.Nigdy wcześniej nie czytałem Marcina Mortki. Czy jednak nie wiedziałem, czego się spodziewać? Okł... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

Co kryje się w miasteczku Nonstead?

21.07.2021

Nie powinnam czytać horrorów, gdyż najczęściej te książki mnie śmieszą. Zamiast odczuwać coraz większą zgrozę i strach jestem coraz bardziej rozbawiona. Nathaniel McCarnish jest młodym brytyjskim autorem, dla którego wzorem jest King i często się do niego odwołuje. Właściwie jest autorem jednego zbioru opowiadań grozy „Szepty”, które odniosło ... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

@jatymyoni@jatymyoni × 20

"Uwielbiam strach. Nie ma prawdziwszego uczucia od strachu. Ci, którzy uważają miłość za uczu...

2.11.2020

"- Miewacie czasem takie wrażenie, że nic, zupełnie nic nie wiecie o ludziach wokół siebie? - zapytała cichym głosem. - Czasami patrzę na domy stojące na tej ulicy i zadaję sobie pytani, kim są mieszkający w nich ludzie. Znam ich z imion i nazwisk, rzecz jasna, wiem, czym się zajmują, uczę nawet ich dzieci, ale... ale nie wiem, kim są naprawdę. I ... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

Nonstead

7.09.2020

To teraz przejdźmy do rzeczy. Miasteczko Nonstead to jeden z głównych elementów powieści. Samo to, że jest to amerykańskie, maleńkie, spowite mgłą miasto już wzbudza niepokój i wyobraźnia pracuje na najwyższych obrotach. W końcu to właśnie w takich miejscach dzieją się dziwne rzeczy, prawda? Kto by pomyślał, że pisarz, Nathaniel będzie próbował ak... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

„Miasteczko Nonstead”

17.08.2020

Premiera 25.08.2020 Nathan przejechał prawie dwieście mil, a gdy zbliżał się już prawie do celu usłyszał dziwne nasilające się terkotanie. Zatrzymał samochód i wysiadł obejrzeć szkody. Niestety koło szlag trafił. Rozejrzał się wkoło, środek lasu nie wróżył żadnych pozytywnych wieści. Przed sobą zobaczył tabliczkę z napisem „Nonstead 6 mil”. ... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

@ReniBook@ReniBook × 1

miasteczko nonstead

25.03.2016

Wprawdzie książkę "Miasteczko Nonstead" Marcina Mortki kupiłam rok temu, ale dopiero teraz się za nią zabrałam i muszę szczerze przyznać, iż nie wiem co mnie w niej zafascynowało i podkusiło do zakupu. Nie była to raczej przyjemna lektura, męczyłam się niemiłosiernie i ze strachem przewracałam kolejne kartki, z nadzieją, że nie okażę się to opowieś... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

Miasteczko gdzie mieszka strach

22.03.2012

Strach towarzyszy nam w różnych sytuacjach i może przybierać wiele postaci. Nie ma na świecie człowieka, który by się czegoś nie bał. Czy jednak można w jakiś sposób zwalczyć swoje lęki, albo przynajmniej stawić im czoła? Nathan McCarnish ucieka. Od pracy, od swego normalnego życia, od agenta, a przede wszystkim od sławy, której przysporzyła mu na... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

Polecam :)

7.03.2012

Idąc za ciosem, a raczej za "Barem dla potępionych", sięgnęłam po kolejną pozycję z literatury grozy. I tym razem jednoznacznie, bez wahania oceniam tę książkę jako wartą uwagi oraz przeczytania. Zawiera w sobie spokojniejsze momenty, dzięki którym w końcu się zmuszałam do snu, by kolejnym wieczorem powrócić do - jakże ukochanego przez mnie! - mał... Recenzja książki Miasteczko Nonstead

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl