Recenzje książki "Miasteczko Salem"

Dodaj swoją recenzję

ZAGROŻENIE CZAI SIĘ W NIEZNAJOMYM

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W małym miasteczku Jerusalem, zwanym przez okolicznych mieszkańców Salem, zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Kilkadziesiąt lat temu zaginęło czworo dzieci i doszło do makabrycznego zabójstwa w domu stojącym na wzniesieniu. Teraz właśnie ów posiadłość zostaje zakupiona przez dwójkę tajemniczych wspólników, z których jednego nikt nigdy nie widział n... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

@anetakul92@anetakul92 {}× 2

Z wizytą w Salem

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powrót do rodzinnego miasteczka po wielu latach musi się źle skończyć. Miasteczko Salem Stephena Kinga to jedna z najbardziej znanych opowieści. Czy zamroziła mi krew w żyłach? Narrator bardzo powoli i stopniowo wprowadza nas w świat Salem. To miejsce dość specyficzne. Kryje się tutaj wiele tajemnic. Z każdego zakątka przyglądają nam się dzi... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

@Zaneta@Zaneta {}× 1

"MIASTECZKO SALEM" STEPHEN KING

12.12.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King napisał tę książkę w 1975 roku i jest to jego drugie dzieło zaraz po "Carrie". Salem to nie wielkie miasteczko liczące 1300 mieszkańców, położona jest w stanie Maine. Najpiękniejsze lata swojego dzieciństwa spędził tu pisarz Ben Mears, który właśnie to miejsce chce uczynić bohaterem swojej nowej książki. W tym samym czasie w miasteczku... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

{}

Puk Puk, budzi cię w nocy? - Miasteczko Salem

14.05.2015

Recenzja pojawiła się także na moim blogu, na którego zapraszam: @Link Akcja powieści rozgrywa się w małym miasteczku: Jerusalem w stanie Main. Salem jest to jego skrócona nazwa. Prolog zaczyna się dość intrygującą frazą , którą pozwolę sobie przedstawić: "Czego tu szukasz, mój stary przyjacielu? Po latach spędzonych w oddaleniu przybywasz, Niosą... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

SALEM BEZ CZAROWNIC

1.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje drugie podejście do tej książki i powiem szczerze, że cieszę się iż zdecydowałam się sięgnąć po nią ponownie. Mój gust czytelniczy trochę się wyrobił i na Kinga przyszedł znowu czas. Książki tego autora są dla mnie zagadką nigdy nie wiem czy będzie to gniot który ledwo da się przeczytać, czy też arcydzieło. Miasteczko Salem uplasowało się w... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

Ciarki i dreszcze czyli king straszy

22.03.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje drugie spotkanie z Kingiem, ale jakże udane! Pierwszą książkę jaką przeczytałem tegoż autora to "Christine", która, mówiąc lakonicznie, nie zachwyciła mnie ani kreacją bohaterów ani opisem historii ani jej zakończeniem. Miasteczko Salem natomiast to książka wyjątkowa. Dzięki Kingowi przenosimy się w świat małego, wiejskiego miasteczka Stanó... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

@Amras@Amras {}

Klasyka horroru

5.03.2014

Stephen King JEST mistrzem grozy. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Jego styl literacki zachwyca i przeraża jednocześnie. Nie sposób zatem przejść obojętnie obok jego największych dzieł, szczególnie tych starszych klasyków horroru. „Miasteczko Salem” to książka, która powstała w 1975 roku, jednak jej ponadczasowość i popularność przetrwała do... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

@ladybird87@ladybird87 {}× 1

Miasteczko Salem

28.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytułowe Salem to prowincjonalne amerykańskie miasteczko, jakich wiele. Wszyscy się tam znają, każdy dzień jest podobny do poprzedniego, a życie toczy się jednostajnym rytmem. Czasami codzienną monotonię przerywa jakiś skandal, czy najnowsza plotka, wzbudzając na chwilę poruszenie wśród mieszkańców, ale z reguły nic niezwykłego się nie dzieje. Tak ... {} Recenzja książki Miasteczko Salem

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe