Mistrzowie makaronu. Sztuka w艂asnor臋cznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

Marc Vetri, David Joachim
Mistrzowie makaronu. Sztuka w艂asnor臋cznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto
Lista autor贸w
Popraw t臋 ksi膮偶k臋 | Dodaj inne wydanie

Opis

呕ycie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini

呕adne danie w historii nie ma tak wielu wariant贸w, kolor贸w, kszta艂t贸w, smak贸w i konsystencji jak zwyk艂y makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podaj膮c czarny jak w臋giel makaron z atramentem ka艂amarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym rago没t.

Marc Vetri, utalentowany mistrz w艂oskiej kuchni, zdobywca 鈥瀔ulinarnego Oscara鈥, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, poka偶e ci, jak w艂asnymi r臋kami zrobi膰 makaron pachn膮cy toska艅sk膮 trattori膮. Bazuj膮c na ogromnym do艣wiadczeniu, dzieli si臋 swoj膮 histori膮, radami, technikami i ponad setk膮 przepis贸w.

  • Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu r贸偶nych typ贸w ciasta i ca艂ej gamy makaron贸w smakowych
  • Przepisy na wspania艂e makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy
  • Inspiruj膮ce eksperymenty z r贸偶nymi rodzajami m膮ki
Zosta艅 mistrzem makaronu w swojej kuchni

Marc Vetri jest jednym z najwi臋kszych mistrz贸w makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Ka偶dy powinien j膮 mie膰 na p贸艂ce w swojej kuchni.

JAMIE OLIVER, szef kuchni, restaurator i autor ksi膮偶ek kucharskich, osobowo艣膰 medialna

Ksi膮偶ka Marca Vetriego jest dok艂adnie tym, czego ka偶dy kucharz potrzebuje, aby doskonali膰 techniki w艂asnor臋cznego wyrabiania makaronu i przygotowywa膰 przepyszne, przemy艣lane i innowacyjne dania. Najwa偶niejsza ksi膮偶ka o domowych makaronach, jak膮 kiedykolwiek czyta艂em. I jestem nawet troch臋 o to zazdrosny.

MARIO BATALI, szef kuchni, restaurator i autor ksi膮偶ek kucharskich

Mistrzowie makaronu to prawdziwy pean na cze艣膰 jednej z najpopularniejszych potraw 艣wiata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekaza艂 w tej ksi膮偶ce swoj膮 pasj臋 do makaronu.

NATHAN MYHRVOLD, wsp贸艂autor encyklopedii Modernist Cuisine

Na pocz膮tku ksi膮偶ki Marc Vetri stwierdza, 偶e przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrz贸w takich jak Vetri 鈥 kogo艣, kto zach臋ci nas do poszukiwania idea艂u, pomo偶e zrozumie膰 potrawy i doceni膰 ich pi臋kno. W tej ksi膮偶ce Vetri realizuje w艂a艣nie t臋 misj臋.

DR STEPHEN JONES, kierownik Bread Lab na Washington State University

Nigdy nie jad艂em lepszego makaronu ni偶 ten, kt贸ry wyszed艂 spod r臋ki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posi艂ku mia艂 poprosi膰 jednego kucharza, wybra艂bym w艂a艣nie jego. I zam贸wi艂bym dziesi臋膰 da艅 z makaronu. Ta ksi膮偶ka stanie si臋 wasz膮 makaronow膮 bibli膮 i pozwoli wam zg艂臋bi膰 tajniki tej magicznej potrawy.

MICHAEL SYMON, szef kuchni, restaurator, osobowo艣膰 telewizyjna, autor ksi膮偶ek kulinarnych

Data wydania: 2021-03-10
ISBN: 978-83-240-7310-8, 9788324073108
Wydawnictwo: Znak
Stron: 272
dodana przez: Asamitt

Gdzie kupi膰

Ksi臋garnie internetowe


Og艂oszenia

{}
Dodaj og艂oszenie
za darmo!
U偶ywane ksi膮偶ki maj膮 dusz臋. Zamiast kupowa膰 w sklepie, zajrzyj na nasz膮 stron臋 z og艂oszeniami. Ksi膮偶kowe zero-waste? Kupuj u偶ywane, sprzedawaj niechciane.

Moja Biblioteczka

Ju偶 przeczytana? Jak j膮 oceniasz?

Recenzje

Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e ksi膮偶ka Mistrzowie makaronu. Sztuka w艂asnor臋cznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto a偶 si臋 prosi o Twoj膮 recenzj臋. Chyba jej nie odm贸wisz?
{}锔 Napisz pierwsz膮 recenzje

Moja opinia o ksi膮偶ce

Cytaty z ksi膮偶ki

O nie! Ksi膮偶ka Mistrzowie makaronu. Sztuka w艂asnor臋cznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto. czuje si臋 pomini臋ta, bo nikt nie doda艂 jeszcze do niej cytatu. Mo偶e jej pomo偶esz i dodasz jaki艣?
{} Dodaj cytat
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatno艣ci Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Po艂udnie