Recenzje książki "Moja mroczna strona"

Dodaj swoją recenzję

Co się stanie gdy zabraknie czekolady?

3.02.2015

"Każde pokolenie ma własny czas, Każde pokolenie chce zmienić świat. Każde pokolenie odejdzie w cień, a nasze nie."* Młodzi, tak jak w piosence zespołu Kombi, uważają że mogą wszystko poukładać po swojemu i pod ich nadzorem świat stanie się lepszy. To przywilej wieku, kiedy jeszcze chce się wyjść przed szereg i walczyć w imię ideałów. Tacy są równ... Recenzja książki Moja mroczna strona

"Moja mroczna strona" Gabrielle Zevin

26.01.2015

Rok 2083. Nowy Jork. Czekolada i kawa przestały być legalne i są produkowane przez mafijne rodziny, które walczą ze sobą. Woda jest racjonowana, a za zbyt duże jej zużycie płaci się niewyobrażalne kwoty. Papier jest niemal niemożliwy do osiągnięcia. Ania Balanchine jest córką największego czekoladowego bossa. Jako najbliższa rodzina, ona i jej rodz... Recenzja książki Moja mroczna strona

Czekoladowa mafia

19.01.2015

„Ludzie wariują nie dlatego, że są wariatami, ale dlatego, że to dla nich najlepsze wyjście w danej sytuacji”.* Świat cały czas się zmienia, powoli, ale nieustannie coś zostaje wynalezione lub odkryte, technika postępuje do przodu. Nie wiadomo jak będzie za kilkanaście lat, lepiej, gorzej, a może bez większych przemian. Obecnie nie wyobrażamy sobi... Recenzja książki Moja mroczna strona

Co w rodzinie, to nie zginie...

12.01.2015

Literatura młodzieżowa od dłuższego czasu niczym szczególnym się nie wyróżnia. Nie rozumiem zatem ciągłych rozczarowań i zaskoczeń, jakie przejawiają czytelnicy tego gatunku. O schematach, płytkich emocjach i przewidywalnym zakończeniu mówiło się już wiele, ale wciąż widuję nagłe rozczarowania w miejscu, gdzie widać na pierwszy rzut oka, jaki bę... Recenzja książki Moja mroczna strona

Corleone w spódnicy

19.12.2014

„Corleone w spódnicy, mafia, honor i przygoda!” Ktoś mi powie, jak mogłam nie skusić się na tę książkę? Przecież nie ma takiej opcji! Ja, osoba kochająca klimaty mafijne, dowiedziała się, że Gabrielle Zevin napisała powieść mafijną skierowaną do młodzieży, więc wiedziałam, że prędzej czy później do mnie trafi. Dobrze, że sprawdziło się to prędzej… ... Recenzja książki Moja mroczna strona

Moja mroczna strona

12.11.2014

„Moja mroczna strona” to książka, na którą czekałam i kiedy listonosz dostarczył paczkę rzuciłam wszystko i całkowicie oddałam się lekturze. Nie takiej książki się spodziewałam. Z opisu wywnioskowałam, że będzie to lekkie czytadło z dużą dawką humoru, co z resztą uwielbiam. To, co dostałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Ania jest córką... Recenzja książki Moja mroczna strona

Czekolada.

10.11.2014

Z tą książką od początku mam problem. Od chwili kiedy przeczytałam jej opis. Były chwile kiedy na moment te uczucie znikało, żeby za moment znów się pojawić. Znacie „Moją mroczną stronę”? Jeśli nie już dzielę się z Wami opisem nowej dystopii od wydawnictwa YA!: Teraz już na pewno rozumiecie moje rozterki. Czekolada?! Ludzie, a raczej czy... Recenzja książki Moja mroczna strona

czekoladowa trylogia

3.11.2014

Wyobraźcie sobie świat bez kawy i czekolady. Pralinki, czekoladki i mleczne tabliczki nie istnieją, nie możecie też pójść do kawiarni i skosztować latte z pianką... Możecie do woli pić alkohol i korzystać z innych używek, ale powinniście zapomnieć o efekcie kofeinowego kopa po porannej małej czarnej, nie poprawicie sobie tez humoru tabliczką słodyc... Recenzja książki Moja mroczna strona

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl