Recenzje książki "Mroczny zakątek"

Dodaj swoją recenzję

"Mroczny zakątek"- Gillian Flynn

30.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio sporo słyszałam o Gillian Flynn i Jej powieści pt. "Ostre przedmioty", na podstawie której powstała serialowa ekranizacja. Ja jeszcze nie miałam przyjemności poznać zarówno książki jak i owego serialu. Jednak tuż przed ponownym zamknięciem bibliotek, zdążyłam do domu przytaszczyć inną lekturę, jaka wyszła spod pióra tejże pisarki. Jest n... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

Jest klimat!

25.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kansas City w stanie Missouri. To właśnie tu mieszka nasza bohaterka „Mrocznego zakątka” – Libby Day – dziewczyna która jako jedyna ocalała z masakry (w której zginęły jej dwie starsze siostry i matka). Była siedmioletnim dzieckiem, gdy jej zeznania (składane pod presją) spowodowały to, że jej 15-letni brat Ben został skazany na karę dożywocia. Od... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

Mroczna i niepokojąca

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Siedmioletnia Libby Day, jako jedyna uratowała się z krwawej rzeźni, która wstrząsnęła podmiejskim miasteczkiem. Zbrodni, w której zginęły obie jej siostry oraz matka, a brat został uznany za winnego i skazany na dożywocie. Dziś Libby ma trzydzieści jeden lat, ale demony przeszłości wciąż nie zniknęły. W wyniku problemów finansowych kobieta trafia... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

Masakra w Kansas

4.04.2015

Mroczny Zakątek- Gilian Flynn „Mroczny Zakątek” autorstwa Gillian Flynn amerykańskiej pisarki i publicystki, która zadebiutowała w 2006r powieścią „Ostre przedmioty” . O czym jest „Mroczny zakątek” po samym tytule możemy się domyśleć że będzie to naprawdę mroczna powieść , ale nie chodzi tylko to że to w końcu thriller, bardzo ważne są tu też wątk... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

Mroczna historia - Mroczny zakątek

24.10.2014

Klan Day’ów mógł istnieć aż po dziś dzień. Pech chciał, że syn rodu rudy syn Ben Poprosił szatana o dar ciemnej mocy I zarżnął rodzinę pewnej mroźnej nocy. Udusił Michelle gołymi rękami Po Debby zostały tylko mokre plamy Na końcu wykończył swoją matkę Patty, Odstrzelił jej łeb, wbił w pierś nóż zębaty. Najmłodsza Libby znalazła ukrycie I ż... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

@monweg@monweg {}

"Mroczny zakątek"

20.10.2014

Patty Day nie ma łatwego życia. Ta zagubiona matka czwórki dzieci nie umie poradzić sobie z własnym życiem i zapewnić spokojnego, bezpiecznego domu swoim pociechom. Ledwo wiąże koniec z końcem, a farma, na której mieszkają jest coraz bardziej zadłużona. Jest 3 stycznia 1985 roku. W miasteczku Kansas City, zwanym „sercem Ameryki” Patty oraz jej dwie... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

@ksiazkianny@ksiazkianny {}× 2

Mroczny zakątek

6.10.2014

Klan Dayów mógł istnieć aż po dziś dzień. Pech chciał, że syn rody rudy świr Ben Poprosił szatana o dar ciemnej mocy I zarżnął rodzinę pewnej mroźnej nocy. Udusił Michelle gołymi rękami Po Debby zostały tylko mokre plamy Na końcu wykończył swą matkę Patty, Odstrzelił jej łeb, wbił w pierś nóż zębaty. Najmłodsza Libby znalazła ukrycie I żyje do ... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

Gillian Flynn zabiera nas w podróż w czasie w poszukiwaniu prawdy

28.09.2014

Zbrodnia, w której ginie kobieta i dwie córki. Tragedia rodzinna, gdy mordercą okazuje się ich rodzony brat. Szybki proces i równie szybki wyrok - dożywocie. Akurat w czasie, gdy wycofano karę śmierci. Skazać pomogła go najmłodsza siostrzyczka - jedyna, która przeżyła masakrę i była na miejscu zbrodni. Miała siedem lat i jej zeznania obciążyły brat... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe