Nalewki i likiery we współczesnej kuchni

Wojciech Lewandowski
Nalewki i likiery we współczesnej kuchni
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne! W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery ? głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie ? jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
Data wydania: 2011
ISBN: 978-83-7707-061-1, 9788377070611
Wydawnictwo: Olimp Media
Stron: 144

Autor

Wojciech Lewandowski Wojciech Lewandowski Wojciech Lewandowski, dr geografii (geoekolog). Wykładowca na Wydziale Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytetu Warszawskiego. W „cywilu” alpinista i podróżnik, uczestnik wielu ekspedycji alpinistycznych i naukowych w góry świata, między innymi...

Pozostałe książki:

Przez pustynie na ośnieżone szczyty Taki Dziki Zachód. Antologia Atlas gór świata. Szczyty marzeń. Album + atlas Góry wysokie : leksykon Nalewki i likiery we współczesnej kuchni Nalewki i likiery z domowego kredensu Narracje fantastyczne Patagonia. Tam gdzie rodzi się wiatr Polska.Poland. Ginące krajobrazy Wyżej niż kondory 70 lat później Zielona Polska. Ekoprzewodnik po Polsce
Wszystkie książki Wojciech Lewandowski

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Nalewki i likiery we współczesnej kuchni aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Nalewki i likiery we współczesnej kuchni. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat