Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... czyli przed ponad dwudziestoma laty, gdy wegetarianizm w naszym kraju dopiero zaczynał raczkować, ukazała się Naturalna kuchnia wegetariańska – pierwsza wegańska książka kucharska w Polsce, na której wychowały się całe pokolenia wegan i wegetarian. Wielu do dziś pamięta smak pysznej chrupiącej granoli, zaskakujący budyń z kaszy jaglanej, robioną naprędce pastę z zielonego groszku lub zupę z soczewicy i kotlety sojowe. A przecież książka ta kryje w sobie znacznie więcej pysznych niespodzianek!
Tu każdy znajdzie coś dla siebie. To przepisy tak łatwe i szybkie, że zachęcają do gotowania zabiegane mamy, dzieci, a nawet zatwardziałych wrogów gotowania.
... tak smaczne, że chce się wypróbować więcej i pochwalić przed znajomymi.
... tak niedrogie, że stać na nie nawet studentów.
... i oczywiście zdrowe, bo oparte wyłącznie o naturalne składniki roślinne.
Oddając do Waszych rąk zupełnie odnowioną, piękną i kolorową Naturalną kuchnię wegetariańską, po raz kolejny życzymy: Smacznego!