Recenzje książki "Naznaczona"

Dodaj swoją recenzję

Typowa wampirza młodzieżówka

8.12.2012

Niewiarygodnie boli mnie wizerunek wampirów szerzony obecnie w (niestety) popularnych powieściach młodzieżowych. Niebezpieczne i krwiopijcze istoty zostały całkowicie ośmieszone i pozbawione swojego dawnego tajemniczego uroku. Mało kto kojarzy już te legendarne stworzenia z atmosferą strachu i wszechogarniającego przerażenia. Teraz wampiry to potu... Recenzja książki Naznaczona

Naznaczona

1.12.2012

Wampiry są popularnym tematem. W ostatnich dniach znów są na topie. Wiąże się z tym premiera ostatniej części Sagi Zmierzch. Każdy kojarzy je z tego, że są idealne. Wpływa na to fenomen powieści S. Meyer. Każdy boi się Nosferatu. Fakty i mity zostały przeanalizowane przez Konstantinosa. W „Domu Nocy” poznajemy nowy typ wampira. Wampira, który zanim... Recenzja książki Naznaczona

Jednym Tchem

4.11.2012

''Naznaczona'' to pierwsza część Domu Nocy. Ta książka dodaje ożywienia dla świata fantastyki z domieszką romansu, ponieważ jest napisana typowo młodzieżowo i z nowym pomysłem na świat wampirów, co jest dość popularnym tematem na książkę, więc trudno jest znaleźć coś nowego i dającego ożywienia co akurat zdecydowanie udało się P.C. Cast i Kristin ... Recenzja książki Naznaczona

Wampirska szkoła życia

9.08.2012

„Naznaczona” to pierwsza część serii „Dom Nocy” autorstwa duetu - P.C. oraz Kristin Cast. Phyllis Christie to popularna pisarka fantasy i romansów, zaś jej córka jest młodą dziennikarką, dopiero rozpoczynającą swą karierę. Pierwszy raz próbowałam przeczytać tę książkę jakiś czas temu i, niestety, nie powaliła mnie na kolana. Teraz moja opinia zmien... Recenzja książki Naznaczona

"Naznaczona" - P.C Cast + Kristin Cast

4.07.2012

"Naznaczona" to pierwsza część cyklu "Dom Nocy" opowiadająca o losach nastoletniej Zoey, która pewnego dnia staje się wampirem. Musi przenieść się do szkoły Domu Nocy, gdzie nauczyciele i mentorzy nauczą ją przejść Przemianę, dzięki której będzie mogła zostać dorosłym wampirem. Na początku dziewczynie ciężko zmienić otoczenie i towarzystwo, ale z c... Recenzja książki Naznaczona

W świecie wampirów....

26.06.2012

Naznaczoną dostałam w lutym 2011 była to nagroda na J. Polskim. O książce trochę wiedziałam od koleżanki. I cóż nie powiem że miałam o niej dobre zdanie. Przeczytałam 1 rozdział bo chciałam dać jej "szanse". Ale po przeczytaniu stwierdziłam że jest dziwna i odłożyłam ją na półkę. I tak stała sobie na regale i zbierała kurz. Aż przyszedł piękny majo... Recenzja książki Naznaczona

Dom Nocy-Naznaczona

26.05.2012

Naznaczoną dostałam na święta i od tego czasu uzbierałam wszystkie tomy jakie dotychczas się pojawiły. Mroczna okładka i ciekawa zapowiedź przekonały mnie do przeczytania tej książki. Książka opowiada o Zoey- zwykłej nastolatce, która pewnego dnia zostaje naznaczona przez łowcę i staje się adeptem. W związku z tym, że przenosi się do szkoły z int... Recenzja książki Naznaczona

I tom serii ''Dom Nocy''

4.04.2012

Dlaczego sięgnęłam po tą książkę? Koleżanki. Polecały, zachwalały. Nie byłam do końca zdecydowana. Aż nagle dostałam cały pakiet na gwiazdkę. Z niechęcią zaczęłam czytać. Czytam, czytam i dziwne..zaczęła mnie wciągać. Świetny pomysł, treść także nie najgorsza. Pisana językiem młodzieży dzięki czemu łatwo ją zrozumieć, a także szybko sie czyta. Fra... Recenzja książki Naznaczona

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl