Recenzje książki "Niebo jest wszędzie"

Dodaj swoją recenzję

wzruszająca

12.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niebo jest wszędzie przeczytałam już jakiś czas temu, ale dopiero teraz jestem w stanie napisać coś o tej książce. Jest ona tak skrajnie emocjonalna, że raz lecą Ci łzy wzruszenia, a za chwilę śmiejesz się do rozpuku. Książka porusza bardzo smutny temat - śmierć. W tym przypadku, dla Lennie umiera siostra. Siostra, z którą była bardz... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

Niebo jest wszędzie - Jandy Nelson

12.12.2013

O tej historii ostatnio dużo się mówi, a przede wszystkim pisze. Ostatnio co drugi blog, który obserwuję dodaje tą książkę wraz z recenzją oczywiście. Czy może mi ktoś to wytłumaczyć ? Wydana została w 2011 r., a mimo to teraz naszła na nią tak jakby "moda". Tę książkę troszkę "przetrzymuję", ponieważ nie mam serca się z nią rozstać - może innym r... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

Niebo zaczyna się u twoich stóp

25.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Była sobie raz dziewczyna, która znalazła się poza życiem/ Wyjrzała przez parapet nieba/ i zobaczyła, że na ziemi/ jej siostra tęskni za nią za bardzo,/jest o wiele za smutna,/więc skrzyżowała parę ścieżek/ które by się nie zbiegły/ wzięła w dłoń kilka chwil,/ potrząsnęła nimi/ i rozsypała jak kości/ po żywym świecie./ Udało się./ Chłopak z g... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

Niebo jest wszędzie

16.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szukacie książki, która zagra na Waszych uczuciach, a po skończonej lekturze na długo nie da o sobie zapomnieć? Szukacie książki, która doprowadzi Was do łez, a jednocześnie wywoła uśmiech na twarzach? Książką, która wzbudzi w Was tak skrajne emocje jest właśnie Niebo jest wszędzie. Od mojej początkowej niechęci do tej książki, do, nie do końca zac... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

@Drrim@Drrim {}

"Niebo jest wszędzie"

18.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pewno zdarzyło ci się uczestniczyć w pogrzebie. Wiadomo, inaczej gdy odchodzi jakaś daleka ciotka czy wuj lub osoba, której praktycznie nie znaliśmy. Gorzej, gdy musimy pożegnać drogą nam osobę... Lennie próbuje się doprowadzić swoje życie do normalności po gwałtownej śmierci siostry. Nie może pogodzić się z nagłym odejściem swojej współmieszka... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

Niebo jest wszędzie

23.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W jednej chwili zmienia się wszystko. Śmierć zmienia wszystko. Nic już nie jest takie samo jak było. Osoba, którą byłeś już nie istnieje. Pozostaje tylko samotność, ból i cierpienie. Smutek wlewa się do serca z każdą następną chwilą wspomnień. Każda minuta życia wypełniona jest żałobą. A ty walczysz z tym wszystkim, kiedy serce rozdziera się na str... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

@plair@plair {}

Niebo zaczyna się u Twoich stóp

9.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Niebo jest wszędzie" to naprawdę wyjątkowa powieść obok której nie da sie przejść obojętnie. UWAGA! Lepiej nie zaczynać czytania wieczorem, gdyż grozi to (jak w moim przypadku) zarwaniem nocy. Lennon to niezwykła siedemnastolatka. Gra na klarnecie, pisze wiersze i stara się stawić czoła rzeczywistości . Jest załamana po śmierci starszej sio... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

Niebo jest wszędzie

11.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jestem autorką mojej historii i mogę ją opowiadać, jak mi się podoba. Jestem artystką solową. Jestem koniem wyścigowym.” Jak szybko po śmierci ukochanej i najbliższej osoby można znowu być szczęśliwym? Czy można jednocześnie być w żałobie i pogrążać się w smutku po tak wielkiej stracie i zakochać się, i być tak niewiarygodnie szczęśliwym? Czy ... {} Recenzja książki Niebo jest wszędzie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl