Recenzje książki "Obserwatorka"

Dodaj swoją recenzję

Obserwatorka

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W kolejnej czytanej przeze mnie książce Alicji Sinickiej, bohaterką jest Iza. Młoda kobieta, która naznaczona jest trudnym dzieciństwem, przez co totalnie nie wierzy w siebie i swoje możliwości. To wszystko zaczęło się kiedy była malutkim dzieckiem. Jej ojciec brutalnie znęcał się fizycznie i psychicznie nad całą rodziną, najbardziej nad matką. ... {} Recenzja książki Obserwatorka

Toksyczna miłość

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Każdy nałóg może obrócić się w psychozę. Wszystko zależy od tego, jak daleko sięgają jego korzenie." (str.385) Ona specjalistka d/s księgowości we wrocławskim centrum finansowym, on chirurg rezydent po stażu w Szwecji. Ona z patologicznej rodziny, on z rodziny obracającej się w wyższych sferach. Znali się od dziecka, razem wychowywali. Kiedy prz... {} Recenzja książki Obserwatorka

@asach1@asach1 {}× 8

Białe róże dla...

17.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na pewno kojarzycie takie stwierdzenie jak margines społeczny. Do tej grupy ludzi zalicza się właśnie rodzina głównej bohaterki. Iza nie chce jednak skończyć jak rodzice, siostra czy sąsiedzi. Pragnie dla siebie lepszego życia.🙅‍♀Od dzieciństwa zakochana jest w Arku, któremu los rozdał atrakcyjniejszą kartę. Zawsze dobrze ubrany, elegancki i wyksz... {} Recenzja książki Obserwatorka

Lepiej zasuń rolety...

25.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po latach Iza spotyka na oddziale ratunkowym Arka, lekarza. Kiedyś była w nim zakochana. Może nawet nadal tak jest. Ich relacja odżywa i gdy już wszystko ładnie się układa, Iza dostaje przesyłkę. Ktoś zostawił na wycieraczce kwiaty z dopiskiem "obserwuję cię". Już jedna dziewczyna takie dostawała. Zanim zginęła. 🌹🏠👀 Lepiej zasłaniaj okna po zmr... {} Recenzja książki Obserwatorka

@_thrillove@_thrillove {}× 1

Zasłaniaj okna

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Iza i Arek kiedyś się przyjaźnili mimo dzielących ich różnic środowiskowych. Teraz Arek powraca do Polski ze stażu i rozpoczyna pracę w szpitalu. Jego jedną z pacjentek jest właśnie była przyjaciółka. Te spotkanie jest punktem zapalnym ich nowej relacji. Szybko angażują się w romans, a już niebawem dziewczyna się do niego wprowadza. Ich szczęśliwa... {} Recenzja książki Obserwatorka

@Rakshell@Rakshell {}× 1

Zasłaniajcie okna... nigdy nie wiemy czy nikt nas nie OBSERWUJE

5.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzecia książka Alicji Sinickiej „Obserwatorka” już za mną! Po przeczytaniu trzech pozycji „Służąca”, „Stażystka”, a teraz „Obserwatorka” mogę stwierdzić, że jedynie druga część mnie nie przekonała. Pozostałe dwie, nie pozwoliły mi oderwać się od znakomitej fabuły. Obserwatorkę przeczytałam jednym tchem, można powiedzieć, że w jeden dzień! Od ... {} Recenzja książki Obserwatorka

Trylogia oławska - Obserwatorka, tom 2

26.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W Oławie mieszka Iza, która wywodzi się z patologicznej rodziny. Jako jedyna w rodzinie postanowiła by jej życie było prawe i uczciwe. Nie uciekała w alkohol jak jej najbliżsi. Znosiła trudy dorastania w problematycznej rodzinie, znosiła wszelkie spojrzenia obcych ludzi pełnych pogardy. Skończyła studia i rozpoczęła pracę. W swoim życiu miała jedy... {} Recenzja książki Obserwatorka

T

9.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

#recenzja "Lepiej zasłaniaj okna po zmroku. Nawet jeśli myślisz, że nie masz nic do ukrycia" Arek i Iza są znajomymi z dzieciństwa, pochodzącymi z dwóch różnych światów. On wychował się w bogatej rodzinie, ona zaś w czysto patologicznej, matka alkoholiczka, siostra również i ojciec, który ma nałogową osobowość. Ich znajomość się urywa. Arek końc... {} Recenzja książki Obserwatorka

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl