Pesto z czosnku niedźwiedziego
4 garści liści czosnku niedźwiedziego
3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
2 szklanki oleju rzepakowego
Liście czosnku niedźwiedziego mielimy
z orzechami, dodając stopniowo olej.
Na samym końcu doprawiamy.
Takie pesto można przechowywać w słoiczkach w lodówce cały rok.
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu.
KSIĄŻKA ZAWIERA:
- listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących
- sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność
- wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych
- informacje, jak przygotować się na zimę
CZY WIESZ, ŻE…
- kompot z malin działa przeciwgorączkowo?
- ziele czosnku niedźwiedziego obniża ciśnienie krwi?
- czosnaczek pospolity ma właściwości dezynfekujące?
- spożywanie mniszka lekarskiego na surowo pobudza przemianę materii?
- miód pszczeli stosuje się w leczeniu astmy oskrzelowej i kataru siennego?
ZOBACZ MATERIAŁY AUDIOWIZUALNE DZIĘKI APLIKACJI PASCAL AR