Recenzje książki "Osobliwy dom pani Peregrine"

Dodaj swoją recenzję

"Osobliwy dom pani Peregrine" - Ransom Riggs

25.04.2021

Cześć i czołem! Dziś będzie recenzja pierwszego tomu cyklu o osobliwych dzieciach, czyli "Osobliwy dom pani Peregrine" autorstwa Ransoma Riggsa. Głównym bohaterem powieści jest nastoletni Jacob, któremu dziadek przed śmiercią przekazał informacje dotyczące sierocińca na wyspie u wybrzeży Walii, w którym się wychował i prosił, aby za niego tam wr... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

Osobliwy Dom Pani Peregrine

23.02.2021

W tej opowieści poznajemy 16 letniego Jackoba Portmana. W wieku 6 lat upatrywał bohatera w swoim dziadku Abrahamie, który opowiadał mu o swoim dzieciństwie na idyllicznej wyspie w Walii, gdzie trafił z okupowanej przez nazistów Polski (plus za polski wątek;-)) Abe- dziadek kolorował mu nudne, pełne rutyny życie, za pomocą opowieści o osobliwych dz... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

Osobliwa książka

6.10.2020

"Osobliwy dom pani Peregrine" Glownym bohaterem jest Jacob, który nie zachowuje się jak typowy chłopiec. W relacjach rodzinnych niestety nie do końca mu się udało, ponieważ rodzice ciągle się kłócą i nie zwracają na niego całkowitej uwagi. Najbardziej kochaną przez chłopca osobą jest dziadek. Starszy pan od małego bawił się z chłopakiem, opowiada... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

Osobliwy dom pani Peregrine

15.09.2020

"Osobliwy dom pani Peregrine" Ransom Riggs Jacob zostaje pilnie wezwany do swojego dziadka- przez to ma silne przeczucie, że stało się coś złego. Przeczucie go nie myliło. Zastał swojego dziadka za domem, ledwo żywego i z nozykiem do listów w ręce. "Jedź na wyspę [... ]Tam będziesz bezpieczny. " "Myślałem, że cię obronie... Powinnienem był ci powi... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

PANI PEREGRINE /CYKL/ RANSOM RIGGS

5.11.2019

PANI PEREGRINE /CYKL/ RANSOM RIGGS " Wywołująca dreszcz emocji i grozy opowieść o domu sierot na tajemniczej wyspie, zamieszkiwanym niegdyś przez równie tajemnicze dzieci. " "... to zaczarowane miejsce zaprojektowano tak, by strzegło dzieci przed potworami. Zostało wzniesione na wyspie, gdzie codziennie świeciło słońce i nikt nigdy nie chorowa... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

× 5

'' Osobliwy dom Pani Peregrine ''

30.08.2019

Słyszał ktoś może kiedyś o '' Osobliwych '' dzieciach ? Wiem , wiem takie nie istnieją , to jest coś wymyślonego , nierealnego … Ale czemu by nie pofantazjować troszkę ? Przenieść się do świata fantastycznego , zarazem realnego i wejść do historii razem z osobliwymi bohaterami ? '' Osobliwy dom Pani Peregrine '' , '' Miasto cieni '' , ''Bib... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

Osobliwy dom pani Peregrine

5.11.2018

Życie Jakoba nie zapowiadało się ekscytująco.Pogodził się z myślą,że nigdy nie zostanie odkrywcą i nigdy nie będzie miał wielu przyjaciół.Ważne miejsce w jego życiu zajmował dziadek.To on najbardziej mu imponował ,wszystko zmieniło się gdy chłopak pojechał do Anglii do dziadka gdy dziadek Jacoba umiera chłopak postanawia wyruszyć na tajemniczą wys... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

@piwka@piwka × 1

Osobliwość na każdym kroku

30.01.2016

Dziadek Jacoba już w dzieciństwie opowiadał chłopcu o potworach czyhających w ciemnościach. Uważał to za zwykłe bajki dopóki staruszek nie zginął zaatakowany przez monstrum, które widział tylko główny bohater. Od tej pory regularnie chodził do psychiatry i starał się nie popaść w szaleństwo, mimo że koszmary dręczyły go co noc. Wiedziony ostatn... Recenzja książki Osobliwy dom pani Peregrine

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl