Recenzje książki "Pacjentka"

Dodaj swoją recenzję

Psychoterapeuci i ich klienci

17.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Alicia Berenson miała trzydzieści trzy lata, gdy zabiła męża. Byli małżeństwem od kilku lat. Oboje byli artystami – Alicia malarką, Gabriel zaś uznanym fotografem mody. Cechował go charakterystyczny styl – fotografował na wpół zagłodzone półnagie kobiety pod dziwnym, niekorzystnym dla nich kątem. Śmierć sprawiła, że ceny jego zdjęć astronomicznie ... {} Recenzja książki Pacjentka

@Meszuge@Meszuge {}× 5

Jak długo może trwać milczenie?

1.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nazywam się Theo Faber. Mam czterdzieści dwa lata. Zostałem psychoterapeutą, bo byłem popieprzony. Taka jest prawda... Ten zawód przyciąga nas, bo jesteśmy zepsuci - studiujemy psychologię, by uzdrowić siebie." ~~~ Ludzki umysł jest jednym z najbardziej ciekawych, ale jednocześnie najbardziej przerażających miejsc. Tu się wszystko zaczyna i rozwi... {} Recenzja książki Pacjentka

@cafeetlivre@cafeetlivre {}× 2

Zabiła męża, a teraz jej usta milczą.

18.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bestsellerowy thriller zaczyna się od motta Freuda "Kto ma oczy do patrzenia i uszy do słuchania, może się przekonać, że żaden śmiertelnik nie jest w stanie utrzymać niczego w tajemnicy. Kiedy milczą jego usta, gada za pomocą koniuszków palców, zdrada sączy się z niego każdym porem ciała.” idealnie rozpoczyna historię tajemniczej bohaterki która... {} Recenzja książki Pacjentka

Alex Michaelides - Pacjentka [RECENZJA]

16.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Alicia Berentson miała 33 lata, gdy zabiła męża” – sami przyznacie, że to nietypowy sposób na rozpoczęcie książki. Zazwyczaj stopniowo dochodzi się do prawdy a my zakończenie mamy podane jak na tacy. Istotne jest otrzymanie odpowiedzi na pytania: Dlaczego to zrobiła? Prowadziła idealne życie jako malarka u boku kochanego męża a ich związek wyd... {} Recenzja książki Pacjentka

@bukszelf@bukszelf {}× 2

Pacjentka

15.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W moim wypadku abym sięgnęła po jakąś książkę musi oczywiście zadziałać jakiś specyficzny czynnik zewnętrzny. Nierzadko jest nim wygląd okładki a nie komentarze lub też opis wydawcy. Nimi akurat kieruje się w najmniejszym stopniu. Tym razem pragnęłam odmiany głębokim zanurzaniu się w świecie fae, fantasy i literatury mocno młodzieżowej tudzież d... {} Recenzja książki Pacjentka

@mag-tur@mag-tur {}× 2

Pacjentka

11.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pacjentka” ALEX MICHAELIDES ⚡⬇️RECENZJA⬇️⚡ „Pacjentka"-najbardziej oczekiwany thriller psychologiczny 2019 roku, który już na samym początku szokuje i intryguje. Główną bohaterką jest spełniona kobieta- artystka Alicia Berenson, która wiedzie sielankowe życie u boku kochającego męża Gabriela. Tak jak wspomniałam czytelnik podczas lektury jest zas... {} Recenzja książki Pacjentka

@basia1982r@basia1982r {}× 1

Pacjentka

6.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z moim szczęściem zawsze najpierw kupię książkę lub od kogoś pożyczę, a zaraz po przeczytaniu dostaje ona nagrodę. Tak samo było w tym przypadku. "Pacjentkę" dostałam od mojej cioci. Bardzo zachwalała tematykę i łatwość z jaką przyszło jej przeczytanie tej pozycji. Muszę przyznać, że sam tytuł i opis z tyłu zaintrygował mnie na tyle mocno, że już ... {} Recenzja książki Pacjentka

@kow_pola@kow_pola {}× 3

Pacjentka

21.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pod tytułem ''Pacjentka'' autorstwa Alex Michaelides bardzooo mnie zaskoczyła. Postanowiłam ją przeczytać z polecenia koleżanek. Absolutnie tego nie żałuję i polecam dalej. Alex Michaelides to pisarz urodzony na Cyprze. Ma na swoim koncie tylko jedną, wymienioną wyżej, książkę. Przez dwa lata pracował jako opiekun na oddziale psychiatrycz... {} Recenzja książki Pacjentka

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl