Recenzje książki "Pałac Północy"

Dodaj swoją recenzję

Opowieść z pogranicza jawy i snu

25.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odkąd sięgnęłam po "Cień wiatru", a potem następne części cyklu opowiadającego o "Cmentarzu zapomnianych książek" Carlos Ruiz Zafon stał się jednym z moich ulubionych autorów. Do kompletu książek, które ukazały się na polskim rynku wydawniczym brakowało mi powieści "Pałac Północy", która była drugą w kolejności w dorobku pisarza i należy do trylog... {} Recenzja książki Pałac Północy

"Zabijamy to, co najbardziej kochamy" - Pałac Północy

4.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żadna z książek Zafóna nie zasługuje na niską ocenę. Każda z osobna i razem wzięte są cudowne i fantastyczne. Autora uznaję za jednego z ulubionych.Ocena 10/10 to według mnie za mało. Nie wiem, czy wy lubicie takie klimaty. Bohaterowie są zazwyczaj smutni, zamknięci w sobie, mimo młodego wieku mają pokaźny bagaż życiowy, stale pozostają w swoim w... {} Recenzja książki Pałac Północy

Pałac Północy

21.12.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W dniu, gdy stworzona przez grupkę podopiecznych St. Patrick organizacja ma zostać oficjalnie rozwiązana (ponieważ wkrótce mają opuścić sierociniec), historia opowiedziana przez Sheere zmienia wszystko. Do Chowbar Society, organizacji zobowiązującej swoich członków do niesienia sobie wzajemnej pomocy, dołącza kolejna osoba (choć przyjechała tu na k... {} Recenzja książki Pałac Północy

@Suza@Suza {}

Pałac Północy

7.09.2013

Ben i jego przyjaciele skończyli już 16 lat i niedługo będą musieli opuścić sierociniec. Podczas pożegnalnej imprezy poznają swoją rówieśniczką Sheere i postanawiają zaprosić ją na ostatnie spotkanie stowarzyszenia, które założyli kilka lat temu. Dziewczyna opowiada im tragiczną historię swojej rodziny. Nowi przyjaciele decydują się pomóc Sheere zn... {} Recenzja książki Pałac Północy

@airi@airi {}

Duch przeszłości i śmiercionośna machina

26.08.2013

Carlos Ruiz Zafón debiutował w 1993 roku powieścią „Książę Mgły”, „Pałac Północy” (1994) jest drugą książką w dorobku pisarza i zarówno drugą, którą mogę czytać z pod jego pióra. Pierwsza pozostawiła po sobie miłe wrażenia, ale do rewelacji daleko jej brakowało, a „Pałac Północy” pozytywnie mnie zaskoczył i mam nadzieję, że „Światła września” są je... {} Recenzja książki Pałac Północy

Pałac Północy

4.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do powieści Carlosa Ruiza Zafona nie trzeba mnie przekonywać. Doszłam już dawno do wniosku, że spodoba mi się każda jego książka, a po jego powieści mogę sięgać w ciemno, chociaż wiele mi do przeczytania już ich nie zostało. „Pałac Północy” był jedną z książek, które do niedawna jeszcze miałam przed sobą. Wiedziałam jednak, że na twórczości Zafona ... {} Recenzja książki Pałac Północy

Ogień, który nie przestanie płonąć

19.12.2012

Północ. Kalkuta tonie w nocnej mgle. Wśród tej niepozornej, zmorzonej snem scenerii rozgrywa się prawdziwy dramat. Nie bacząc na zimno i świadomość rychłej śmierci, pewien mężczyzna ucieka przed złem. Maleńkie bliźnięta płaczą z głodu i zimna na jego łodzi, ale mężczyzna nie może się teraz zatrzymać. Dziś to nie jego życie jest ważne, musi ocalić d... {} Recenzja książki Pałac Północy

@Alloy@Alloy {}

Upiorne opary pociągu-widmo

23.10.2012

Nazwisko tego pisarz brzmi jak obietnica, nadzieja na wniknięcie w świat tajemnicy, zamglonych ulic miast, legend, przygód o zmierzchu... Każda jego książka, która się pojawia wyciąga do mnie ręce, aby mnie wchłonąć i nie pozwolić o sobie zapomnieć. "Pałac północy" obietnicy nie złamał, jest cudowną, magiczną opowieścią, o której będę śniła i które... {} Recenzja książki Pałac Północy

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe