Recenzje książki "Pamiętnik księgarza"

Dodaj swoją recenzję

Pamiętnik czytelniczki “Pamiętnika księgarza”

22.09.2019

17.09.2019, 16:00 Jakiś czas temu zamówiłam na portalu CzytamPierwszy.pl książkę “Pamiętnik księgarza”, czyli autentyczne zapiski Shauna Bythella - Szkota, który w wieku 31 lat przejął podupadły antykwariat i zaczął stawiać pierwsze kroki w zawodzie księgarza. Musiałam sięgnąć po ten tytuł z dwóch powodów: nie ma dla mnie bardziej kojącej lekt... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Recenzja

20.09.2019

O książce ze zdjęcia słyszałam różne opinie. Pierwsze premierowe recenzje były bardzo zachęcające. Znacznie później zaczęłam trafiać na komentarze skutecznie odradzające przeczytanie tej pozycji. W sumie to one tak naprawdę przekonały mnie do tego, bym jednak przeżyła przygodę z ,,Pamiętnikiem księgarza'' po swojemu. Co z tego wyszło? Przekonacie ... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Pamiętnik Księgarza

15.08.2019

Shaun Bythell to zapalony bibliofil z Wigtown, małego miasteczka w południowej Szkocji. Kilka lat temu Shaun podjął pewną, nie do końca przemyślaną decyzję - postanowił przejąć podupadający antykwariat i przywrócić mu świetność, a przy okazji zająć się tym, co kocha - książkami. Bo któż z nas, moli książkowych, nigdy nie marzył o prowadzeniu własn... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Czy "Pamiętnik księgarza" rzeczywiście jest taki dobry?

7.08.2019

Pamiętnik księgarza to dziennik Shauna Bythella(autora), który przez rok relacjonuje nam, jak wygląda praca księgarza. Wydawałoby się, że zawód ten to sama przyjemność. Czas upływa na miłych pogawędkach z inteligentnymi klientami. Otóż praca ta…wcale tak nie wygląda! Jak pisze sam autor: „Klienci są często głupi”. Do tego dochodzi temat pieniędzy,... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

W krainie książek i ekscentrycznego księgarza

5.08.2019

„Pamiętnik księgarza” wcale nie jest napisany w tak zabawny sposób, jak się tego spodziewałam. Poczucie humoru Shauna jest specyficzne i ja go po prostu nie kupuję. Może czasem się zaśmiałam, ale w większości czułam się zażenowana jego obserwacjami. Poza tym mam wrażenie jakby jego pamiętnik był bardziej dziennikiem. Mało jest w nim emocji i prze... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Pamiętnik księgarza

28.07.2019

Książka spodobała mi się z opisu i dlatego po nią sięgnęłam. Niestety trochę mnie rozczarowała. "Kolejny piękny dzień zepsuty wcześnie rano przez klienta w szortach i wełnianych skarpetkach do kolan, który strącił stos książek i zostawił je rozrzucone na podłodze." Shaun Bythell postanawia kupić antykwariat i zmierzyć się z jego prowadze... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Pamiętnik księgarza

27.07.2019

Muszę przyznać, że książka trochę mnie zaskoczyła. Nigdy nie zastanawiałam się nad tym jak funkcjonują takie antykwariaty. Obawiam się, że jakbym chciała kupić jakąś książkę również zaczęłabym szukać jej w internecie, może to kwestia tego, że u mnie w okolicy nie ma żadnego antykwariatu. Sama jestem "za" czytaniem książek na czytnikach, nigdy nie ... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

W świecie książek

20.07.2019

Pamiętnik księgarza Shauna Bythella to zapis rocznej pracy autora w antykwariacie, która nie zawsze jest miła i przyjemna. Czasami wymaga ogromnych pokładów cierpliwości — względem klientów i pracowników. Różni ludzie przekraczają próg tego miejsca. Nie zawsze są to osoby, które kupią kilka książek. Zdarzają się klienci sądzący, że Dracula jest au... Recenzja książki Pamiętnik księgarza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl