Recenzje książki "Pamiętnik księgarza"

Dodaj swoją recenzję

Nie tylko rozmowy o literaturze.

9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Shaun Blythe jedną decyzją o zakupie podupadającego antykwariatu wywraca swoje życie do góry nogami. Nic nie jest takie, na jakie wygląda. A bycie właścicielem antykwariatu to wbrew pozom nie jest taka prosta sprawa. A jego dzień pracy nie upływa na interesujących pogawędkach o książkach i literaturze z ciekawymi ludźmi. Jest to raczej nieustane... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

@milena9@milena9 {}× 5

O trudach pracy księgarza

19.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pamiętnik księgarza” to – wbrew pozorom – nie tylko zapis jednego roku z życia właściciela antykwariatu, Shauna Bythella. To książka, która w ironiczny i błyskotliwy sposób obrazuje nasze czasy. Tradycyjna forma pamiętnika z datami dziennymi została wzbogacona o krótkie rozdziały rozpoczynające każdy miesiąc, którym patronują cytaty z „Bookshop M... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

@Antoniowka@Antoniowka {}× 4

Rok z życia antykwariusza

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pamiętnik księgarza" to książka, która udowadnia, że nie należy sądzić książki po okładce. Tak piękna i urocza grafika zapowiadająca wraz z chwytliwym tytułem ucztę dla miłośników czytelnictwa i buszowania po antykwariatach i księgarniach skrywa w rzeczywistości dość luźne i chwilami chaotyczne zapiski autentycznego antykwariusza że Szkocji. Czy ... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 13

Realia pracy w księgarni oczami młodego Szkota

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

A dzisiaj mam dla Was pamiętnik - nietypową formę w kręgach literackich o jeszcze bardziej niespotykanym temacie, czyli o książkach, realiach prowadzenia antykwariatu oraz specyficznych upodobaniach klientów. Shaun Bythell jest młodym Szkotem, który prowadzi podupadły już duży antykwariat w małym szkockim miasteczku. Jednak z pozoru łatwe zajęcie ... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Antykwariat młodego Szkota

15.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Młody Szkot - Shaun Bythell, który prowadzi małomiasteczkowe życie przejmuje prawie całkowicie upadły antykwariat i postanawia rozkręcić w nim dobrze prosperujący biznes. Królestwo książek. Jak okazuje się w trakcie ta inwestycja jest trudna do poprowadzenia i wymaga szczególnego poświęcenia i uwagi. W książce tej poznajemy Shauna Bythella księgar... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Gaelski Syzyf walczacy z nowożytną ekonomią, czyli jak prowadzić antykwariat w XX wieku – rec...

20.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętnik Księgarza Shauna Bytella wydany w Polsce, nakładem wydawnictwa Insignis w 2019 roku, to z jednej strony autobiografia lub pamiętnik, skupiający się na rozterkach szkota, który pod wpływem kaprysu podejmuje próbę odratowania upadającego antykwariatu, z drugiej strony jest to unowocześnienie wydanych w 1936 roku esejów Orwella The Booksho... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

idealne miejsce pracy?

28.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To jest dokładnie takie poczucie humoru, jakie lubię. Sarkastyczne podejście do codzienności, czasem trudnej i monotonnej. Pamiętnik księgarza to obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy kiedykolwiek chcieli pracować w księgarni (tu: w antykwariacie). Ja zawsze chciałam. 😊 Autor świetnie pokazuje na czym dokładnie ta praca polega. Że nie... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

@daka_portal@daka_portal {}× 2

BLASKI I CIENIE PRACY KSIĘGARZA

7.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta pozycja to faktyczny dziennik, który prowadził przez rok Shaun, właściciel antykwariatu w Szkocji. Księgarz od lat zmaga się z różnymi typami klientów, którzy prezentuja najróżniejsze rodzaje czytelników i osobowości. Dzień po dniu możemy śledzić te mniej lub bardziej ciekawe poczynania tego mężczyzny z Wigtown. Poznajemy nie tylko to jak od za... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl