Recenzje książki "Pan Zło"

Dodaj swoją recenzję

Pan zło - wewnętrzy głos

27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„PAN ZŁO” Michał Długa Wydawnictwo Borgis Na początku ciężko było mi się wkręcić w tą historię. Po części nie rozumiałam o co tu chodzi. Główny bohater ma na moje rozdwojenie jaźni lub schizofrenię. Słyszy głosy ba nawet z nimi rozmawia. Raz jest w nim Pan Zło, a raz jego przeciwieństwo. Upiorna walka dobra ze złem. Autor przez tą powieść stara... {} Recenzja książki Pan Zło

Prawda w ciemniejszych barwach

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy z nas ma swoją ciemniejszą i jaśniejszą stronę. Jedna z nich ujawnia się częściej, druga mniej — jednak nie zmienia to faktu, że obie współistnieją ze sobą, a co ważniejsze są częścią każdego człowieka. Nikt nie jest idealny, do szpiku kości zły czy też najlepszy — każdy ma swoje lepsze i słabsze strony, które niejednokrotnie ścierają się ze... {} Recenzja książki Pan Zło

@werka751@werka751 {}× 1

Daje do myślenia

21.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznę od tego, że okładka książki jest rewelacyjna, tajemnicza i skupia na sobie uwagę. Po przeczytaniu opisu, zaintrygowała mnie ta historia, przedstawiona została w ciekawy i oryginalny sposób. Bohaterem jest ponad trzydziestoletni Tomasz, introwertyk z kompleksem mesjasza. Zwykły chłopak o dobrym i szczerym sercu zagubił się w tym zagmatwanym ... {} Recenzja książki Pan Zło

"Pan Zło"

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry, Dzisiaj czas na recenzję książki Michała Długi, pt. „Pan Zło”, za którą jeszcze raz dziękuję autorowi oraz wydawnictwu🤗 Przyznam, że jest to książka inna od tych, które miałam okazję przeczytać. Zderzenie się z tą powieścią było dla mnie nie lada wyzwaniem, którego się podjęłam. Zacznijmy od przybliżenia fabuły: Tomasz jest pracown... {} Recenzja książki Pan Zło

Pan Zło

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy kiedy przychodzimy na świat, mamy w sobie już zakorzeniony zalążek zła? Czy pojawia się on dopiero później? Mówi się, że jest w nas tyle samo dobra, co zła i tylko od nas zależy, w którą stronę pójdziemy. Czy wkroczymy w mrok, gdzie króluje zawiść, zazdrość, okrucieństwo i smutek, czy pozostaniemy w świetle, gdzie za każdym rogiem świeci słońc... {} Recenzja książki Pan Zło

Głębokie refleksje

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głęboka refleksja to pierwsze co przychodzi mi po przeczytaniu oraz myślę, że właśnie do tego skłania nas książka Michała Długa. Potęga umysłu jest czymś wielkim. Bohaterem "Pana Zło" jest introwertyk Tomasz, który jest bardzo wrażliwym, inteligentnym człowiekiem, który chce dbać o dobro innych. Odkrywa on przerażające, złe miejsce owładnięte prze... {} Recenzja książki Pan Zło

Dobre chęci nie wystarczą

25.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Walka dobra ze złem to temat odwieczny. Walka dobra ze złem w duszy człowieka - takoż. Idea, że osobista zmiana może prowadzić do zmiany świata na lepsze, jest obecna w wielu szacownych systemach etycznych. O tym, że w naszym świecie nie dzieje się najlepiej, nikogo chyba przekonywać nie trzeba, wystarczy włączyć telewizor. Wszystkie te elementy o... {} Recenzja książki Pan Zło

@Airain@Airain {}× 16

W poszukiwaniu własnego JA

19.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Michał Długa zdecydował się na odegranie roli życiowej, o jakiej wcześniej nie myślał. Czy mu się to udało? Warto sprawdzić osobiście. Co mnie skłoniło do sięgnięcia po "Pana Zło"? Zainteresował mnie opis na jednym z serwisów książkowych, a konkretnie informacja o tym, że bohaterem jest introwertyk szukający odpowiedzi na swoje pytania. Główny b... {} Recenzja książki Pan Zło

@paulina2701@paulina2701 {}× 3
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe