Recenzje książki "Pani siedmiu bram"

Dodaj swoją recenzję

Coś mi tutaj zabrakło...

30.01.2022

Jak zobaczyłam okładkę nowej książki Marii Zdybskiej "Pani Siedmiu Bram" z wydawnictwa Inanna to musiałam ją mieć. Autorka zbiera bardzo pozytywne recenzje, więc i ja postanowiłam się przekonać ile w tym prawdy. Inanna pracuje w muzeum Berlińskim jako ekspertka z zakresu sztuki sumeryjskiej. Pewnego dnia nagabuje ją dawny znajomy z przeszłości, W... Recenzja książki Pani siedmiu bram

@pola841@pola841 × 1

Pani Siedmiu Bram

26.01.2022

‘Pani Siedmiu Bram’ to książka fantasy, a dokładniej z podgatunku urban fantasy, która swoją historię opiera na połączeniu różnych mitologi ze współczesnością. Jest to opowieść ciekawa, dość mroczna i z akcją o dość zabójczym tempie. Już od pierwszych stron wrzuca czytelnika w wir zdarzeń. Na samym początku można mieć wrażenie, że jest to kolejna... Recenzja książki Pani siedmiu bram

Bogini

14.01.2022

Inanna jest boginią, i to dosłownie. Jest boginią wojny i miłości i mimo że znana była pod różnymi imionami, nie ma to już znaczenia, bo Inanna postanowiła zamieszkać wśród ludzi i żyć jak oni. Jej spokój burzy trup pokryty pismem klinowym. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, morderstwa się zdarzają, jednak tekst umiejscowiony na jego ciele zwias... Recenzja książki Pani siedmiu bram

Pani siedmiu bram

8.01.2022

Pani siedmiu bram to pierwsza książka autorki po którą sięgnęłam. Niestety w moim przypadku spotkanie nie okazało się zbytnio udane, ale myślę że głównym powodem jest to, że nie jestem fanką fantastyki. Były lepsze i gorsze momenty, ale całość jednak u mnie wypada na minusie. Książka nie jest zła i fanom gatunku być może przypadnie do gustu. Ja n... Recenzja książki Pani siedmiu bram

@Gosia@Gosia × 3

Świetna książka

6.01.2022

Jak widzę takie tajemnicze, pięknie zdobione okładki to przepadam, do tego niezwykle intrygujący opis, fantasy połączona z gatunkiem kryminalno sensacyjnym i jestem dosłownie kupiona. Ta książka jest dla mnie wielkim odkryciem i dla zmysłów przysłowiową wisienką na torcie. Dlaczego? Już wyjaśniam. Fabuła przybliża nam z pozoru zwykłą kobietę Inan... Recenzja książki Pani siedmiu bram

@Izzi.79@Izzi.79 × 2

Pani siedmiu bram Maria Zdybska

6.01.2022

W ostatnim czasie moje zainteresowanie wzbudzają powieści fantasy. Nęci mnie świat, w którym poza wyobraźnią czytelnika nie ma żadnych ograniczeń, dlatego ostatnie dni 2021 roku upłynęły mi na lekturze książki Pani siedmiu bram Marii Zdybskiej. W pierwszej kolejności moja uwagę zwrociła okładka, trochę okultystyczna, wskazująca na obecność magicz... Recenzja książki Pani siedmiu bram

Światowy poziom!

23.12.2021

Marię Zdybską znam z cyklu „Krucze serce”. Już wtedy pokochałam tworzone przez autorkę historie i już wtedy nazwałam ją naszą polską Maas. Po lekturze jej najnowszej książki pt. „Pani Siedmiu Bram” nie pozostaje mi nic innego, jak tylko swoje zdanie podtrzymać, bo książka jest świetna! Główną bohaterką powieści jest Inanna, w skrócie Ini, znana... Recenzja książki Pani siedmiu bram

Historia, mitologia, urban fantasy

WYBÓR REDAKCJI
6.02.2022

Urban fantasy że starożytnymi bogami? Nie jest to pomysł nowy czy innowacyjny (patrz: twórczość Ricka Riordana, Kevin Hearne i jego Kroniki Żelaznego Druida i wiele innych), lecz co, jeśli wszelkie wierzenia się że sobą łączą? Gdy główna bohaterka jest zarówno Inanną (tak zazwyczaj jest nazywana), Afrodytą, jak i Astarte oraz Freyą, ale także inny... Recenzja książki Pani siedmiu bram

@u2003@u2003 × 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl