Recenzje książki "Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku"

Dodaj swoją recenzję

Pierwsze światło

15.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emma Chapman "Pierwsze światło" Jak Wszechświat wyszedł z mroku, Każde małe dziecko jest ciekawe świata. Poznaje go stawiając pierwsze kroki, rozglądając się wokół, eksperymentując z otaczającymi go przedmiotami i zjawiskami, zadając także mnóstwo dociekliwych pytań, na które chciałoby uzyskać odpowiedź. Gdy dorasta, pytania pojawiają się nadal... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

@toptangram@toptangram {}× 5

Najważniejsze pytanie

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak wszechświat wyszedł z mroku, czyli o naszych początkach. Nie wierzę w anioły i demony. Nie wierzę w powstanie świata w siedem dni, ale bardzo jestem ciekawa, jak to wszystko powstało. „Pierwsze światło” to nie tylko książka o astronomii, ale także o najważniejszych pytaniach egzystencjalnych. Emma Chapman to niezwykły naukowiec, o ogromn... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

@Zaneta@Zaneta {}× 2

Jak Wszechświat wyszedł z mroku?

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zawsze mogę spojrzeć w kosmos i się zachwycić, bez względu na to, co się dzieje” Jak często sięgacie po literaturę faktu? Czy może w ogóle jej nie czytacie? Mnie ostatnio coraz częściej się zdarza, chociaż raczej są to pozycje o seryjnych mordercach, bardziej psychologiczne. Tym razem, zachęcona okładką i opisem sięgnęłam po książkę o kosmosie... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

Kiedy uda nam się zmapować rozwój Wszechświata?

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie mam na swoim koncie zbyt wielu książek o kosmosie, a jednak miałam to szczęście, że każda, po którą sięgnęłam, była napisana z pasją. Dzięki temu mam pewną elementarną wiedzę, ale jeśli chcielibyście mnie teraz przepytywać, to bardzo proszę: darujcie sobie. Bo chyba też zdajecie sobie sprawę z tego, jak to jest z wiedzą kosmiczną, im bardziej ... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

Pierwsze światło

5.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorka Emma Chapman w książce "Pierwsze światło" przedstawia historię Wszechświata, wiedzę na temat astronomii, badania nad Wszechświatem, metody badawcze i astronomiczne sukcesy technologiczne. Przybliża wizję tego, jak Wszechświat się kształtował. Odkrywa tajemnice gwiazd, kosmosu. Ciekawi Cię, dlaczego niebo jest ciemne? Jak powstały gwiazdy ... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

Wszechświat i jego tajemnice

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pierwsze światło" autorstwa Emmy Chapman to książka z kategorii literatura faktu. Jak powstał Wszechświat? Jak dorastał? Skąd wzięły się gwiazdy? Tak mało wiemy o kosmosie, jesteśmy tylko ziarnkiem w tej całości. Astrofizyk Emma Chapman w swojej książce przedstawia historię Wszechświata, której nie znamy. Ta książka rzuca promień światła na mrocz... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

BIG BANG! ... I co potem?

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myślicie czasem o Wszechświecie? Jak to się wszystko zaczęło? Co tam się tak naprawdę stało, że ten Wielki Wybuch przyniósł takie zmiany? I czego jeszcze możemy się spodziewać? Jak słyszę cokolwiek o Wielkim Wybuchu od razu przypomina się mój cudowny serial The Big Bang Theory! Już nigdy fizyka i astrofizyka nie będą dla mnie takie same... Podch... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

Mityczna gwiazda

26.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaczynałam „Pierwsze światło” z taką myślą - ojej, znowu książka o kosmosie, czy będzie w niej coś jeszcze, o czym nie wiem? Przeczytałam dwie albo trzy pozycje od Neila deGrasse'a Tysona, jedną od Stephena Hawkinga, oglądam kosmiczne filmy science fiction i mam za sobą wszystkie sezony „Teorii Wielkiego Podrywu”, to chyba jestem ekspertem, c'nie?... {} Recenzja książki Pierwsze światło. Jak Wszechświat wyszedł z mroku

@mysilicielka@mysilicielka {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl