Recenzje książki "Płatki na wietrze"

Dodaj swoją recenzję

Życie kierowane zemstą...

13.05.2012

Musimy zaznać naprawdę niewyobrażalnych cierpień, aby chęć zemsty całkowicie zawładnęła naszym życiem. Na pewno oczekiwalibyśmy wymierzenia sprawiedliwości za ponad trzy lata młodości spędzone na starym, zakurzonym poddaszu, bez dostępu do świeżego powietrza i godnego pożywienia. Cathy, Chrisowi i Carrie wreszcie udaje się uciec ze znienawidzonej p... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

Szukające miłości Drezdeńskie Lalki

10.05.2012

W końcu są wolni. Ale co to za wolność, gdy nie ma już wśród nich Cory'ego? Po ucieczce z poddasza trójka rodzeństwa podróżuje przez Stany, aby dotrzeć do miejsca, które stanie się ich nowym domem. Męczy ich jednak świadomość, że Cory nie żyje, a oni niewiedzą nawet, gdzie jest pochowany. Ku rozpaczy młodych Dollangangerów z Carrie też nie jest do... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

Cień przeszłości

6.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sagę rodzeństwa Dollangengerów czytałam już wiele lat temu jednak w pamięci utkwiła mi jedynie niesamowita pierwsza część „Kwiaty na poddaszu”. Trudno zapomnieć historię czwórki dzieci uwięzionych na poddaszu starego domu przez matkę i babcię i skazanych przez nie na powolną śmierć. Dzieci wprawdzie uciekły ze swojego więzienia, jednak mentalnie po... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

@diunam@diunam {}

Dalsze losy rodzeństwa Dallangangerów

6.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od dzieciństwa wpaja się nam, że rodzina to główny trzon naszego życia. Ludzie łączą się w pary zakładają własne rodziny i choćby nie wiem co na rodzinę można zawsze liczyć. To oni pomogą nam zawsze gdy zajdzie taka potrzeba, wspierają w złych chwilach, służą ramieniem gdy mamy ochotę się wypłakać i cieszą się wspólnie z nami z naszych małych i wi... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

Laleczki wyprane z moralności i naturalnych uczuć

24.04.2012

Jak zacząć, żeby od pierwszego zdania nie zacząć sypać gromów na biedną, nieżyjącą już, pisarkę? "Płatki na wietrze" przeczytałam tylko po to, żeby dowiedzieć się, jak Cathy zamierza ukarać matkę i babkę. Tylko takie uczucie udało się we mnie wywołać autorce - pragnienie zemsty w imieniu dzieci przetrzymywanych na strychu przez ponad trzy lata i po... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

Pomiot szatana

22.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pomiot szatana „Płatki na wietrze” Virginia C. Andrews wyd. Świat Książki rok: 2012 str. 432 Ocena: 4,5/6 Pamiętam, że gdy byłam małą dziewczynką, obejrzałam w telewizji straszny film. No, może trochę koloryzuję. Nie byłam aż taka mała, film nie był ociekającym krwią horrorem i całkiem możliwe, że obejrzałam go w telewizji. Nie zmienia to jednak ... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

@Sil@Sil {}

Płatki na wietrze

20.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy sięgnęłam po pierwszy tom cyklu V.C.Andrews nie sądziłam, że "Kwiaty na poddaszu" przypadną mi do gustu aż tak bardzo. Byłam pewna, że okażą się one książką o dość nietypowej tematyce, która wstrząśnie mną do granic swoich możliwości. Nie spodziewałam się jednak, że przez tak długi czas po zakończeniu lektury, będę wracała myślami do bohaterów ... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

Płatki na wietrze

20.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Żniwo”* Miłość i nienawiść to dwa skrajne uczucia, które nie powinny być razem w parze, wszystko co tylko może powinno je dzielić. Czasem bywa jednak tak, że nie da się ich rozdzielić i musisz sobie z tym radzić gdyż nic nie jest w stanie tego zmienić: wybaczenie, zapomnienie, ucieczka nie pomogą. Tylko zemsta jest w stanie to zrobić. I... {} Recenzja książki Płatki na wietrze

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe