Recenzje książki "Player One"

Dodaj swoją recenzję

OASIS - miejsce, gdzie zaczyna się prawdziwy wyścig

19.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po obejrzeniu filmu z ochotą sięgnęłam po książkę. Nie rozczarowałam się. Ta książka to świetny "zabijacz" czasu, który zabiera czytelnika w fantastyczny, wirtualny świat OASIS. Miejsce to jest dla dużej liczby graczy ucieczką od realnego świata, który wygląda jak świat po globalnej apokalipsie. Jedyną alternatywą staję się zagłębienie w świat wi... {} Recenzja książki Player One

@Vista@Vista {}× 1

Press F to understand this reference

16.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

2045 rok, amerykańska dystopia. Wade to biedna sierota mieszkająca u ciotki-narkomanki w slumsach zbudowanych z piętrzących się stert bezużytecznych samochodów. Świat jest ogarnięty kryzysem energetycznym, bezrobocie bije rekordy, jedzenie wydawane jest na kartki, no nic dziwnego, że Wade i znaczna część ludzkości ucieka w OASIS, MMORPG będący cud... {} Recenzja książki Player One

@KazikLec@KazikLec {}× 6

Jak zostać geekiem – poradnik dla zaawansowanych

21.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest coś niesamowicie beztroskiego, radosnego i ekscytującego w poszukiwaniu jajka należącego do podstarzałego ekscentryka… chwila, to nie zabrzmiało zbyt dobrze… jeszcze raz. Jest coś niesamowicie beztroskiego, radosnego i ekscytującego w poszukiwanie starannie ukrytych easter eggów. Teraz lepiej. Coraz popularniejsza intertekstualność wpycha ... {} Recenzja książki Player One

Wciśnij ESCAPE i przejdź do lat osiemdziesiątych.

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trafiamy do roku 2044, świata bynajmniej nie przychylnego życiu w środowisku naturalnym, zatem logiczne jest, iż ludzkość korzysta z technologi, by móc w dowolnej chwili przenieść się do lepszej kreacji swojego świata. Szeroko rozpowszechnioną wirtualną rzeczywistość stworzoną przez mistrza gier komputerowych można eksplorować do woli. A śmierć H... {} Recenzja książki Player One

@Asamitt@Asamitt {}× 6

Krótko bo szkoda słów

6.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początek info z okładki: NAJLEPSZA POWIEŚĆ SCIENCE FICTION 2011 według Amazonu i największej sieci księgarskiej USA Barnes & Noble 2011 Bestseller „New York Timesa” i „USA Today” Kupiony przez amerykańskiego wydawcę za sześciocyfrową sumę. Dzień później wytwórnia Warner Bros wygrała zażartą aukcję o prawa do ekranizacji. Prawa do wydania powieś... {} Recenzja książki Player One

@oisaj@oisaj {}× 1

Wehikułem czasu w obie strony

13.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odbieram przesyłkę, rozpakowuję, przyglądam się książce, czytam informacje na okładce. Wrzeszczące literki komunikują mi, że książka, którą trzymam w rękach, jest „najlepszą powieścią science fiction 2011”! Bestsellerem, który wydawca zakupił za sześciocyfrową kwotę! A już następnego dnia Warner Bros wygrał „zażartą aukcję o prawa do ekranizacji”! ... {} Recenzja książki Player One

Ucieczka do OASIS

29.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio często sięgam po fantastykę, ciągle tylko stykam się z wampirami, duchami, wilkołakami, czarownicami czy jeszcze wieloma innymi takimi stworzeniami. Ale czemu raz na jakiś czas nie sięgnąć po coś innego, zasmakować czegoś nowego? Właśnie dlatego sięgnęłam po historię napisaną przez Pana Cline'a. Niegdy wcześniej nie czytałam książek w któr... {} Recenzja książki Player One

Wielkanocne jajo, które każdy chce mieć

27.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 2044. Świat się zmienił. Wojny, przeludnienie, wyczerpanie nieodnawialnych surowców naturalnych i wyniszczenie przyrody. Wszystko to sprawiło, że panuje ogólny kryzys. Jest jednak coś, co pozwala ludziom dalej, w miarę normalnie funkcjonować. OASIS- wirtualny świat, w który praktycznie każdy może wejść i wieść dużo lepsze życie niż w rzeczywis... {} Recenzja książki Player One

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl