Recenzje książki "Podrzutek"

Dodaj swoją recenzję

Historia ze zmarnowanym potencjałem.

2.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do książki Stacey Halls pt. "Podrzutek" przyciągnęła mnie okładka i obietnica klimatycznej opowieści osadzonej w XVIII wieku. A, że ostatnio coraz bardziej lubię tego typu historie to po powyższą książkę sięgnęłam od razu kiedy tylko nadarzyła się taka możliwość. ~*~ Dwie kobiety, jedno dziecko i sekret, który odmieni wszystkich... Londyn, rok 17... {} Recenzja książki Podrzutek

@NataliaTw@NataliaTw {}× 1

Przejmująca, dająca nadzieję opowieść o sile matczynych uczuć

27.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stacey Halls weszła z przytupem na rynek wydawniczy, debiutując powieścią „Czarownica ze wzgórza”. Powieść szybko stała się bestsellerem. Nie miałam przyjemności czytać wspomnianego tytułu, słyszałam jednak wiele dobrego i na pewno w najbliższej przyszłości będę chciała po tę książkę sięgnąć. Ale zanim to nastąpi, opowiem Wam trochę o „Podrzutku”,... {} Recenzja książki Podrzutek

Recenzja

25.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przychodzimy do was z opowieścią prostą, ale skomplikowaną. Z historią, którą na pewno zapamiętacie. A mowa o książce "Podrzutek" od Wydawnictwa Świat Książki oraz od Stacey Halls. " Gdyby była malowidlem, przedstawiałaby mocny okręt pokonujący wzburzone fale" Bess to młoda dziewczyna, która zaszła w ciążę z pewnym Danielem. Niestety mężcz... {} Recenzja książki Podrzutek

Przejmująca historia o matczynej miłości.

23.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To była piękna lektura, bardzo przejmująca, wzruszająca, chwytająca za serce. Już po okładce wyczuwałam, że czeka mnie nie tylko piękno zewnętrzne, ale i w środku. Jestem nią oczarowana, choć odstawiając wszystkie moje prywatne przekonania, niesamowicie wzruszona tym, jak wielka może być matczyna miłość. To historia, która rozerwie wam serce i utw... {} Recenzja książki Podrzutek

Siła matczynej miłości

17.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dziękuję Wydawnictwu Świat Książki za egzemplarz recenzencki. Recenzja zawiera spoilery. „Podrzutek” Stacey Halls kupił mnie opisem fabuły. Uwielbiam książki z dawnych czasów, a ten brudny, mroczny Londyn przyciąga mnie szczególnie. Tam właśnie rozgrywa się akcja „Podrzutka”. Mamy XVIII wiek a biedna handlarka krewetkami z najpodlejszych dzi... {} Recenzja książki Podrzutek

@canis.luna@canis.luna {}× 2

Bezwarunkowa miłość

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Londyn to idealne miasto na osadzenie akcji. Od wieków jest inspiracją dla pisarzy i nie dziwię się, ponieważ ma swój niepowtarzalny klimat. Osiemnastowieczne gwarne ulice, arystokracja i bieda, taki obraz znajdziemy w "Podrzutku" Stacey Halls. Dom ubogiej Bess i ciepłe pokoje Aleksandry to dwa bliskie, a zarazem różne światy, w których rozgrywa s... {} Recenzja książki Podrzutek

@stos_ksiazek@stos_ksiazek {}× 2

Książka roku?!

12.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwie kobiety, jedno dziecko i sekret, który odmieni wszystkich... Londyn, rok 1754. Bess Bright pozostawiła swoje dziecko z nieprawego łoża w sierocińcu Foundling Hospital. Sześć lat później powraca, aby odzyskać córkę, której nigdy nie poznała. Drży na samą myśl, że mała mogła umrzeć w przytułku. Tymczasem zdumiona odkrywa, że ktoś podał s... {} Recenzja książki Podrzutek

Dwie matki, jedno dziecko i morze tajemnic...

5.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Podrzutek" Stacey Halls to rzeczywiście cudowna, słodko-gorzka opowieść o macierzyństwie, sile miłości i rozpaczy, którą czyta się z zapartym tchem. Cieszę się, że dzięki uprzejmości wydawnictwa Świat Książki mogłam poznać tę fascynującą historię. Londyn połowy XVIII wieku, młoda dziewczyna z plebsu decyduje się pozostawić swoją nowo narodzoną c... {} Recenzja książki Podrzutek

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl