Recenzje książki "Przez burze ognia"

Dodaj swoją recenzję

Świat, jaki znaliśmy przestał istnieć

17.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzysta lat temu ogromne rozbłyski słoneczne uszkodziły strefę Ziemi, otwierając ją na burze kosmiczne. Spowodowały niewyobrażalne zniszczenia i pojawienie się eteru - niezwykle groźnych ognistych lejów spadających z nieba, palących wszystko na swojej drodze. Życie na ziemi stało się niezwykle niebezpieczne. Istnieje milion sposób, aby umrzeć. Cze... {} Recenzja książki Przez burze ognia

Bezgranicznie oddana.

24.08.2014

Aria całe swoje życie spędziła w Kapsułach, gdzie życie jest teoretycznie cudowne i niczego nie brak. Wizjer - dziwna nakładka na oko, przenosi gdziekolwiek się chce. Będąc w dwóch miejscach na raz, w szarym wnętrzu Kapsuł Podu i jednocześnie być w jakimkolwiek miejscu, na przykład: w salonie Ludwika XIII. Niestety to tylko teoria, praktyka wygląda... {} Recenzja książki Przez burze ognia

@Neph@Neph {}

Kolejna książka, do której byłam negatywnie nastawiona, ale udało mi się w niej zakochać...

27.01.2014

Po przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji tej książki, nie mogłam się oprzeć i od razu po nią sięgnęłam. Kiedy zaczęłam czytać od razu poczułam nutkę rozczarowania, bo nie tak wyobrażałam sobie ten książkowy świat. Oczywiście rozczarowanie bardzo szybko ustąpiło, a ja zatraciłam się w tej książce tak, że ciężko mi się było od niej oderwać. Chodził... {} Recenzja książki Przez burze ognia

Przez burze ognia

17.11.2013

O ile jeszcze kilka lat temu, powieści z gatunku science-fiction nie były popularne wśród młodzieży, tak dziś trudno już wymyślić coś oryginalnego w tym temacie. Debiutancka powieść Veroniki Rossi to nic innego jak kolejna, ociekająca schematem i szablonowymi bohaterami książka dla młodzieży. Siedemnastoletnia Aria na co dzień żyje w Reverie, świe... {} Recenzja książki Przez burze ognia

@malaM@malaM {}

"Przez burze ognia" Veronica Rossi

27.08.2013

Świat został podzielony. Część ludzi mieszka pod szczelną kopułą, z której nie da się wyjść. Tam nikt nie wie, co to ból, nikt nie choruje, można żyć setki lat. Ograniczoną przestrzeń rekompensują Sfery, które są tylko wizualizacją, lecz poprzez rozwiniętą technologię wydają się lepsze niż rzeczywistość. Druga grupa ludzi, to ci mieszkający na zewn... {} Recenzja książki Przez burze ognia

@April@April {}

Przez burzę ognia

25.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy chyba przyzna, że obecnie książki z gatunku Young Adults podbijają rynek i zyskują coraz więcej czytelników. Można im zarzucać schematyczność i płytkość, ale trzeba pamiętać, że nie zawsze tak jest, a nawet jeśli, to czyta się je bardzo dobrze. Dodatkowo prawie zawsze charakteryzują się ciekawym pomysłem i wartką akcją, a to już tylko wpływa ... {} Recenzja książki Przez burze ognia

Przez burzę ognia.

15.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Byłam niezwykle pozytywnie nastawiona do tej książki. Bestseller, ciekawy pomysł i oryginalność. Niestety bardzo się zawiodłam na tej książce. Utknęłam po przeczytaniu pierwszego rozdziału. Czytam fantastykę, aczkolwiek przyznam, ze nie często. Może to był powód, ale podczas czytania czułam się jakbym czytała po chińsku, albo rozpoczęła od czyt... {} Recenzja książki Przez burze ognia

@anciaa@anciaa {}

Przez burze ognia / Under the Never Sky - Veronica Rossi

5.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aria zostaje wyrzucona z Podu Reverie za przestępstwo, którego nie popełniła. Po raz pierwszy musi zmierzyć się z rzeczywistym światem i jest pewna, że tego nie przeżyje. Perry jest Wykluczonym i od zawsze musi radzić sobie w walce o przetrwanie i zmagać z eterowymi burzami. Tak na wstępie: brawa dla autorki za wykreowanie takich postaci. Aria, na ... {} Recenzja książki Przez burze ognia

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe