Recenzje książki "Queen. Nieznana historia"

Dodaj swoją recenzję

Queen. Nieznana historia

3.03.2020

To nie jest kolejna biografia Queen - to zbiór niezwykłych, nieznanych opowieści z życia Petera Hince'a, pseudonim Ratty, który miał tą przyjemność współpracować z zespołem przez wiele lat. Niektóre z nich są wręcz nie do uwierzenia, oddają klimat tamtych lat i przede wszystkim ukazują relacje jakie panowały między członkami zespołu i ekipy. Nie b... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Queen. Nieznana historia

22.10.2013

Queen to zespół kultowy, o sławie międzynarodowej, zespół ceniony, uwielbiany i rozchwytywany. Mimo, że dziś jego obecność w świecie muzycznym jest znikoma, jego reputacja i miłość fanów wciąż utrzymują go na liście zespołów wszech czasów. Muzyka, teksty i piosenki, wciąż czołowe utwory na listach przebojów. Queen to zespół, który zna każdy, niezal... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

The show must go on

23.07.2013

Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się jaki tak naprawdę był ten Freddie Mercury, jak to jest być blisko wielkiego rockowego zespołu lub ile prawdy jest w plotkach na temat rock’n’rollowego życia to Peter Hince daje Wam szansę poznać te i wiele innych informacji z pierwszej ręki. Jako członek ekipy technicznej zespołu, spędził u boku Queen wiele l... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Genialny bałagan artystyczny

14.03.2013

Co roku odwiedza mnie mój brat. Obydwoje mamy już tę 16 (prawie) na karku i od kilku lat zawsze powtarzamy pewien rytuał. Ja siadam w fotelu, on dorywa mój komputer i puszcza ulubione piosenki. Ja muszę zgadnąć, co to jest. Gdyby teraz chcieć zrobić ranking wszystkich kawałków, zdecydowanie wygrałyby dwa zespoły: Queen i Dżem. A „I want to break ... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Queen

11.02.2013

Muzyka jest jednym z najpiękniejszych elementów życia. Wywołuje masę emocji i potrafi sprawić, że nawet w ciężkich chwilach poprawia nam się humor. Jedni znajdują ukojenie w słuchaniu ulubionych utworów, inni natomiast w graniu na instrumentach bądź śpiewaniu. Cudowne jest to, że poprzez tworzenie własnej muzyki, możemy przekazywać innym ludziom uc... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Queen. Nieznana historia

23.08.2012

"Rzucił światu wyzwanie godne greckich bogów i zapłacił za nie największą z możliwych cen - oddał własne życie." Kim jest ten Peter Hince? Kierowcą, który pracował dla Queen przez kilka tygodni, albo mało znanym dziennikarzem, który raz spotkał Briana Maya i uważa, że to pozwala mu napisać książkę o zespole? Książek-biografii podejrzanych autorów ... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Wszystko jest na wyciągnięcie ręki, jeśli tylko chcesz po to sięgnąć.

14.08.2012

Queen to zespół, o którym nikomu nie trzeba opowiadać ze względu na to, jak legendarnym się stał. Na jego czele stał Freddie Mercury, mężczyzna pochodzący z okolic Bombaju, nie kryjący się ze swoją orientacją seksualną. Człowiek sprzeciwiający się stereotypom, jako jedyny rockowy wokalista trzymał się swojego charakterystycznego wąsa. Wielokrotnie ... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

Queen. Nieznana historia

12.08.2012

We are the cham­pions — my friend And we’ll keep on figh­ting to the end We are the cham­pions We are the cham­pions No time for losers ’Cause we are the cham­pions of the world ..chcia­łoby się zaśpie­wać dzi­siaj – aku­rat w dniu koń­czą­cym XXX Let­nie Igrzy­ska Olim­pij­skie. Nie­stety – możemy raczej zanu­cić słowa naszego pra­wie naro­do­weg... Recenzja książki Queen. Nieznana historia

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl