Słownik sztuki kulinarnej

Maria Romanowska
Słownik sztuki kulinarnej
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Podróżujemy coraz częściej i coraz dalej. W czasie podróży poznajemy oryginalne dania i obserwujemy kulinarne obyczaje innych narodów. W telewizji pojawiają się ciekawe programy kulinarne, w których prezentuje się potrawy ze wszystkich stron świata. Wraz z nowymi potrawami pojawiają się nowe składniki, nowe przyprawy, nowe dodatki. Nazwy wielu z nich są znane, jednak nie zawsze jesteśmy pewni, co się kryje za danym określeniem. Słownik sztuki kulinarnej pomoże rozszyfrować nazwy wielu potraw i sposobów ichprzyrządzania, a także owoców, warzyw czy przypraw.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-247-0323-4, 9788324703234
Wydawnictwo: Świat Książki

Autor

Pozostałe książki:

Słowniczek mitologii greckiej Alianse strategiczne przedsiębiorstw Analiza strategiczna przedsiębiorstwa Koktajle, czyli jak mieszać z fantazją Planowanie strategiczne w przedsiębiorstwie Skandynawia jest piękna! Smaki kuchni francuskiej Słownik sztuki kulinarnej
Wszystkie książki Maria Romanowska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Słownik sztuki kulinarnej? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Słownik sztuki kulinarnej. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat