Recenzje książki "Spojrzenie Elfa"

Dodaj swoją recenzję

Gdzie jest moje miejsce?

25.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Miłość i logika są jak słońce i księżyc. Kiedy jedno wschodzi, drugie zachodzi...”* Od zawsze odnosisz wrażenie, że twoja rodzina nie jest tą prawdziwą, czujesz się w niej obco, różnisz od pozostałych członków familii, nie pasujesz do niej. Z jednej strony chcesz by były to tylko twoje wymysły, a z drugiej nie potrafisz przestać poszukiwać odpowi... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

"Spojrzenie Elfa"

24.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat, który powoli odkrywałam razem z Mageli, jest magiczny, wręcz trudny do wyobrażenia. Szczególnym wyzwaniem dla naszej wyobraźni (nawet bardzo bujnej) jest podziemny świat elfów. Jest tak niesamowicie opisany przez autorkę, że aż trudno go sobie wyobrazić. Enigmala, bo tak nazywa się to miasto, jest zbudowane z drewna, a w zasadzie z jego korz... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Z elfami w tle :)

23.02.2014

Motyw elfów pojawia się w literaturze coraz rzadziej. Sama rzadko miałam okazję spotkać się z tymi niezwykłymi stworzeniami. Elfy kojarzymy raczej z bajkami dla dzieci, oraz z dziełami takimi, jak "Sen Nocy Letniej". Dlatego też byłam ciekawa historii, jaką stworzyła Katrin Lankers. Byłam wprost pewna, że zobaczę słodką, lekko niebezpieczną history... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Podróż do Enigmali - Królestwa Elfów

30.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"To chyba polega na tym, że cały czas mam wrażenie, jakbym była nie na miejscu. Zła obsada roli w filmie o własnym życiu" (s. 68) Margarethe-Elisabeth, zwana Mageli, jest jedną z czworga dzieci Lindy i Josta. Jednakże od zawsze miała wrażenie, że nie pasuje do tego miejsca. Znacząco odróżniała się od swojego rodzeństwa i w ogóle nie była podobna d... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Spojrzenie Elfa

12.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niedawno pomyślałam sobie, że już najwyższy czas przerzucić się na coś bardziej poważnego. W końcu jestem dorosła, jestem mamą, nie wypada mi czytać książek fantasy dla młodzieży. Ale z drugiej strony, dlaczego nie? Przecież to lubię, powiedziałabym nawet, że uwielbiam, ciekawi mnie taka tematyka, więc dlaczego miałabym rezygnować? Lista moich wym... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Najpiękniejsze spiczaste uszy świata

17.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zła obsada roli w filmie o własnym życiu." (strona 68) W krainie pomiędzy światami. Mageli, a właściwie Margarethe-Elisabeth to niemiecka nastolatka, która dochodzi do wniosku, że po urodzeniu została przypadkowo podmieniona w szpitalu. Dziewczyna jest niezwykle ładna, czego sama nie zauważa, wysoka oraz muzykalna. Pewnej nocy w lesie poznaje taj... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

Spojrzenie elfa

10.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Elfy praktycznie od zawsze były istotami, które w literackim świecie fascynowały mnie najbardziej. Być może nie we wszystkich książkach, które czytałam, przedstawiane w sposób wybitny, jednak mimo wszystko zawsze będę wyobrażać je sobie jako postacie pełne dostojeństwa, indywidualizmu i dozy czającego się wokół nich niebezpieczeństwa. Sam fakt, że ... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

"Spojrzenie elfa"

7.03.2013

„Spojrzenie elfa” jest świetną powieścią niemieckiej pisarki Katrin Lankers. Elfy. Kim naprawdę są? Zawsze myślałam o nich jak o małych leśnych istotkach ze spiczastymi uszami. Śmiesznie się ubierają, pielęgnują roślinki i pomagają zwierzętom w tajemnicy przed ludźmi. A jak je opisała pani Lankers? Główna bohaterka, Mageli, której pełne imię brzmi ... {} Recenzja książki Spojrzenie Elfa

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe