Recenzje książki "Starsza Pani wnika"

Dodaj swoją recenzję

Energiczne babcie, zbłąkane koty i osiedlowi dranie.

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Komedia kryminalna, czyli w tym wypadku taka pół-serio opowieść o tym, co starszy człowiek jeszcze potrafi. Nie będzie tu wielkiego napięcia spowodowanego mrożącymi krew w żyłach uczynkami mordercy. Nie wzrośnie nam ciśnienie, chyba że z powodu niezgrabności pana detektywa, który broni się w tej roli tylko dzięki energicznej babci i jej kumpeli, ... {} Recenzja książki Starsza pani wnika

@Asamitt@Asamitt {}× 7

"Starsza pani wnika"

24.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moje pierwsze spotkanie z tą autorką zakończyło się może nie tyle niepowodzeniem, co zostawiło po sobie pewien bardzo głęboki niedosyt. Dlaczego? Odpowiedź poniżej. Jarosław Trzaskowski, bezrobotny, trochę ciapowaty mężczyzna, mieszkający z babcią postanawia założyć własną agencję detektywistyczną i od tego właśnie wszystko się zaczyna. Już pie... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

UWAGA! Babcie atakują!

27.06.2012

Anna Fryczkowska jest autorką, z którą premierowo spotkałam się nie więcej jak rok temu, kiedy to opublikowała pierwszy ze swoich kryminałów. "Kobieta bez twarzy", bo o niej mowa, nie zachwyciła mnie, jako przedstawicielka swojego gatunku. Jednak jako powieść obyczajowa – spisała się na medal. Długo zastanawiałam się czy dać Fryczkowskiej jeszcze j... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

Starsza Pani wnika

20.06.2012

Pewien świeżo upieczony detektyw – Jaro - znajduje faceta, którego polecono mu znaleźć. Problem w tym, że martwego. Tym samym jego pierwsza w życiu sprawa bardzo się komplikuje. Krótko potem znika pewna księgowa, spokojna matka i babcia, nie miała powodu by uciekać, więc jej córka wynajmuje naszego detektywa, bo obawia się najgorszego. W tym samym ... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

Atak starszych Pań

13.06.2012

Kryminały? Uwielbiam. Jeszcze nigdy jednak nie miałam do czynienia z historią morderstwa, która jest pilnie śledzona przez zakręconą staruszkę. Czcigodna emerytka imieniem Halinka wiedzie spokojnie, nieśpieszne życie u boku swojego niezaradnego życiowo, niespełna 30 letniego wnuczka - Jarka. Ma swój malutki, pozbawiony większych trosk świat, kijki ... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

Taka babcia to skarb

11.06.2012

Minął niespełna rok, gdy znów w moich rękach znalazła się powieść Anny Fryczkowskiej. To również kryminał, ale zdecydowanie nieco inny niż tradycyjne książki z morderstwem w tle. Dlaczego? Bo tu stróże prawa - policjanci występują incydentalnie i nie prowadzą śledztwa. Są raczej pokazani jako małoprofesjonali funkcjonariusze, którzy neie bardz prze... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

Świetna!

6.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fryczkowska prezentuje nam obraz typowych starszych pań – biegnące z rana do kościoła, rozpuszczające swoje wnuki i nadopiekuńcze, dokarmiające śmietnikowe koty, wyglądające na klatkę schodową przy najmniejszym hałasie. Nie ma powodu, by przejmować się tymi „stetryczałymi babami”. Ale co, jeśli moherowy beret, garb i niedosłuch to tylko sprytny kam... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

@Ag_VS@Ag_VS {}× 3

Babci baci nierówna

23.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stetryczałe sąsiadki potrafią niejednego lokatora bloku doprowadzić do białej gorączki. Wścibska moherowa babcia, która prowadzi rejestr ksiąg wejść i wyjść żyje życiem innych. Wie wszystko: kto, gdzie, kiedy i dlaczego. Istna inwigilacja. Wszędzie wścibia swój nos, wszędzie musi dodać swoje dwa grosze. "Boże uchroń mnie przed tym i nie pozwól mi... {} Recenzja książki Starsza Pani wnika

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe