Recenzje książki "Szczęście na miarę"

Dodaj swoją recenzję

Szczęście na miarę

11.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Próbuję zebrać słowa i muszę przyznać, że nie jest mi łatwo. Zaskoczyła mnie ta książka. Bardzo. Spodziewałam się chyba czegoś innego. Myślałam, że będzie bardziej magiczna, że przyniesie mi więcej uniesień. Chociaż okazuje się że magia tu jest, tylko nie tak oczywista. Kiedy dobrze się przyjrzeć, można tu odnaleźć spore jej pokłady. Leonard Kitt... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

Czy szczęście da się ... uszyć?

12.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Literatura obyczajowa to coś co ostatnio nawet bardzo polubiłam. Co prawda jeśli chodzi o powieści Pani Agaty to miałam do czynienia z jeszcze jedną jej książką, która mi się podobała, więc kiedy tylko znowu nadarzyła się okazja przeczytania czegoś co wyszło spod jej pióra to szczerze mówiąc nie wahałam się ani chwili. Czy faktycznie warto być się... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

Jak się mierzyć z marzeniami

26.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z Agatą Kołakowską przeżyłam nie pierwszą już przygodę, znam kilka jej książek i bardzo lubię. Kiedy więc pojawiło się „Szczęście na miarę”, przeczuwałam jak zwykle interesującą fabułę. A tu nostalgiczna, kobieca okładka w klimacie retro i barwach sepii, sugerowała jakąś romantyczną historię. Autorka nie do tego mnie przyzwyczaiła swoimi poprzedni... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@LiterAnka@LiterAnka {}× 6

Sukienka pomyślnego losu

4.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdyby tak można uszyć sobie sukienkę pomyślnego losu… Nie ukrywam, że dość niecierpliwie czekałam na egzemplarz książki Agaty Kołakowskiej ponieważ zaintrygował mnie opis książki, gdzie akcja kręci się wokół kwestii szycia i ubioru. Nie mogłam odmówić sobie przyjemności czytania o sprawach, z którymi zawodowo spotykam się na co dzień. Nie zawiodł... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@Morella@Morella {}× 1

Sukienka dobra na troski

4.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na wstępnie dziękuję wydawnictwu Prószyński i s-ka za możliwość zapoznania się z powieścią przedpremierowo. Mam problem. Mam problem z szyciem. Jest to dla mnie magia, nigdy nie ruszyłam dalej niż przyszycie guzika czy zacerowanie skarpety, choć uważam to za bardzo odprężające zajęcia, (lubię zajęcia, przy których trzeba się skupić). Krawiectwo t... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@canis.luna@canis.luna {}× 1

Szczęście L.

2.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy ostatnio byliście u szewca? A u krawca? Automatyzacja produkcji i rozwój technologiczny sprawia, że niektóre zawody stopniowo giną. Szeroki dostęp do produktów oraz posiadanie środków finansowych powoduje, że łatwiej i szybciej kupić nowe buty, spodnie niż oddać do naprawy czy zlecić szycie na wymiar. Mała pracownia krawiecka, ukryta w... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@justyna_@justyna_ {}× 2

Tajemnice zaklęte w sukienkach

28.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zbyt często zapewniamy o uczuciach, które w nas nie wybrzmiewają. Za mało jednak mówimy o tych, które tkwią w nas od lat.” Każdy z nas ma marzenia, które pragnąłby urzeczywistnić. Jednak bywa z nimi tak, że nie zawsze realizują się tak, jak byśmy się tego spodziewali. Jedno ze znanych powiedzeń mówi, by dobrze się zastanowić nad swoim życzeniem... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@Mirka@Mirka {}× 2

Uważaj o czym marzysz

19.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Leonard, cóż to za dumne imię! Kreator, pomysłodawca, innowator. I Małgorzata. Mistrz i Małgorzata. Miałam olbrzymi niedosyt dobrej literatury obyczajowej. Po zapowiedzi Szczęścia na miarę, książka już mi się podobała, bo pomysł autorki jest świeży i twórczy, to nie kolejne kopiuj-wklej fabuły z mdłymi postaciami wokół. Z wielkim entuzjazmem zasia... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

@phd.joanna@phd.joanna {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl