Najlepszych rzeczy nie ma w karcie dań… Mira Rinaldi żyje szybko. Jest współwłaścicielką Grappy, nowojorskiej trattorii, ma piękne mieszkanie, maleńkie dziecko i napięty plan dnia. Wszystko zmienia się jednak pewnej nocy, kiedy Mira przyłapuje męża na zdradzie, wpada w szał i… z powodu swojej „agresji” dostaje sądowy nakaz rozpoczęcia terapii. To jednak nie wszystko — będzie musiała walczyć o ukochaną restaurację i posklejać złamane serce. Szczęście na widelcu to wzruszająca i zabawna powieść o jedzeniu przygotowywanym z namiętnością i pochłanianym bez wyrzutów sumienia. A także o radości, jaką może dać tylko apetyt na życie i sprawdzony przepis na miłość. Powieść prosta i ciepła, zupełnie jak wiejskie włoskie potrawy gotowane przez bohaterkę. Cudowny debiut,historia o wszystkim, co najważniejsze: jedzeniu, rodzinie i miłości. Ann Mah, autorka Miłości w pięciu smakach