Recenzje książki "Szósty"

Dodaj swoją recenzję

Kryminalny romans

25.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Szósty", to jedna z pierwszych powieści Agnieszki Lingas-Łoniewskiej, jest tutaj powiązanie romansu w środowisku policji z kryminałem. Jest to jednak jednak jedna z najlepszych książek jakie ostatnio czytałam. To powiązanie gatunków bardzo mi się podobało. Lektura tej książki wywołała we mnie wiele emocji, nie mogłam jej tak po prostu odłożyć na ... {} Recenzja książki Szósty

Szóstego dnia Bóg stworzył kobietę i mężczyznę

23.08.2014

Agnieszka Lingas-Łoniewska zajmuje się pisaniem książek kryminalnych z nutą sensacji i romansu. W jej dorobku znalazły się powieści takie jak: „Zakręty losu” czy „Brudny świat”. Urodziła się w 1972 roku we Wrocławiu. Wygrała konkurs na opowiadanie dotyczące Dolnego Śląska. W 2012 roku została uhonorowana żelaznym glejtem Ambasadora Krakowskich Targ... {} Recenzja książki Szósty

Szósty

15.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przeznaczenie - wierzyć w nie, czy nie wierzyć? Niektórzy ludzie są raczej realistami i sądzą, że wszystko, co dzieje się w naszym życiu, to przypadek. Nie brakuje jednak tych, którzy wierzą w to, że nic na świecie nie dzieje się bez przyczyny i wszystko, co nas spotyka, ma jakiś sens… Gdybym sama miała się umiejscowić po którejś ze stron, pewnie s... {} Recenzja książki Szósty

"Szósty" na szóstkę!

26.06.2012

Od razu uprzedzam, że po polską literaturę sięgam bardzo rzadko. Jeszcze rzadziej chwalę, choć czasami podziwiam polskich pisarzy, np. Andrzeja Sapkowskiego czy Zbigniewa Nienackiego. Tym razem trafiłem na kryminał osadzony w realiach Górnego Śląska. I nie powiem, książka mnie wciągnęła i bardzo pozytywnie zaskoczyła. Akcja tylko na pozór wydaje s... {} Recenzja książki Szósty

Śmiercionośna książka

30.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wreszcie się doczekałam. Wreszcie kupiłam. Wreszcie przyszedł listonosz i złożył na moich rękach dokument potwierdzający odbiór paczki. Kartonik zabezpieczający towar przed uszkodzeniem, leżał w strzępach leżał u stóp fotela aż do późnego wieczora. Ten sam los podzieliło pranie, obiad i zakupy spożywcze. Wszystko zostało zmiecione pod dywan, odłożo... {} Recenzja książki Szósty

Szósty

28.04.2012

Agnieszka Lingas-Łoniewska to polska pisarka pochodząca z Wrocławia. W swoich powieściach łączy elementy sensacji z romansem. Kocha zwierzęta, a także zespół Within Temptation i jeszcze kilka ostrzejszych dźwięków. Szerszemu gronu znana jest nie tylko jako autorka bestsellerowych powieści jak choćby "Bez przebaczenia", "Zakręty losu" czy "Zakład o ... {} Recenzja książki Szósty

@Kala95@Kala95 {}

Polowanie na blondynki – recenzja „Szóstego” Agnieszki Lingas-Łoniewskiej

27.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stare powiedzenie głosi, że reklama jest dźwignią handlu. Tak się składa, że w ostatnim czasie, jedną z bardziej rozreklamowanych książek na portalach o literaturze, była powieść Agnieszki Lingas-Łoniewskiej „Szósty”. Zachęcona, a może zmuszona?, ostrą kampanią rozsławiającą imię pisarki w świecie (przynajmniej wirtualnym świecie czytelników), post... {} Recenzja książki Szósty

"Szósty"

23.03.2012

Agnieszka Lingas-Łoniewska. Osoba, która miała większy udział w mojej maniakalnej słabości do kochania słowa pisanego. Trzy lata temu, a nawet wcześniej, pierwszy raz natrafiłam i zostałam bez uprzedzenia porwana przez Jej twórczość, która zaszczepiła we mnie wiele ideałów, wartości oraz niezaprzeczalną pasję. Byłam niespełna piętnastoletnią dziewc... {} Recenzja książki Szósty

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl