Recenzje książki "Ta druga"

Dodaj swoją recenzję

Dwie strony medalu

28.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza część to raptem jeden dzień z aktualnego życia Leny i Tomasza. Jednak dzięki snującym się wspomnieniom narratorki, powrotom do chwil z przeszłości jej i męża ma się poczucie mijających lat. Pewnie większość kobiet boi się tej rywalizacji kobiet w życiu wybranego mężczyzny. Czy da sie w spokoju przeżyć w małżeństwie, w którym nie jest dw... {} Recenzja książki Ta druga

@Asamitt@Asamitt {}× 3

Rywalizacja o miłość...

7.08.2016

Ta druga to dramat, współczesna powieść psychologiczna. Lena jest młodą, wykształconą kobietą , szczęśliwą żoną i matką, której do pełni szczęścia brakuje tylko chwili, kiedy z jej życia zniknie teściowa. Pewnego dnia, matka jej męża trafia do szpitala w stanie śpiączki. Lena chcąc odciążyć męża spędza przy łóżku kobiety-rywalki całe godziny. Nie ... {} Recenzja książki Ta druga

@ewfor@ewfor {}

Trudne relacje dwóch kobiet - czy zawsze wszystko jest takie, jak nam się wydaje?

19.07.2013

Karolina Wilczyńska to pisarka, z którą spotkałam się po raz pierwszy, właśnie przy okazji tego tytułu. "Ta druga" brzmi tak wieloznacznie, intrygująco, ciekawie... Od razu zainteresowałam się tą powieścią, a kiedy zagłębiłam się w jej treść... po prostu przepadłam! Autorka ma masę zajęć, jest prezesem fundacji "Efekt motyla", terapeutką, wykładowc... {} Recenzja książki Ta druga

Teściowa z piekła rodem? – Karolina Wilczyńska „Ta druga”

8.02.2013

- Ile zębów powinna mieć teściowa? - Dwa. Jeden, żeby otwierała nim piwo, drugi żeby ją bolał. Znacie ten dowcip? Pewnie tak. Ma dłuższą brodę, niż członkowie ZZ Top. Podsumowuje on trudne relacje zięcia z matką swojej żony. A jak wygląda odwrotna sytuacja? Czyli stosunki żona – matka męża? Z tym też bywa różnie. Dziękować niebiosom, jeśli są to ... {} Recenzja książki Ta druga

Ta druga

7.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przed chwileczką skończyłam czytać tę książkę. Piszę od razu, w momencie kiedy czuje jeszcze sporo różnych emocji. Ale teraz zdecydowanie przeważa wzruszenie i radość... Książka opowiada o pewnej rodzinie, na pozór zwyczajnej - mama, tata, nastoletnia córka i babcia... Cała historia zaczyna się odwiedzinami w szpitalu. Teściowa głównej bohaterki ... {} Recenzja książki Ta druga

Trudna sztuka rozmowy

27.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak wiele z nas może powiedzieć, że żyje w cieniu tej drugiej? Kim ona jest? Czasem jest to mama, czasem siostra, teściowa albo koleżanka. To nie ma znaczenia. Ważne jest tylko to, że patrzymy na jej życie i wydaje się nam, że każdy krok, każdy gest tamtej godzi w nas, a każde słowo ma ukryty podtekst. Nigdy Wam się to nie zdarzyło? Nie wierzę. Nie... {} Recenzja książki Ta druga

@diunam@diunam {}

Nie osądzaj po pozorach.

11.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Karoliny Wilczyńskiej, którą miałam okazję kilka dni temu przeczytać jest laureatką Ogólnopolskiego Konkursu Literackiego "Świat Kobiety". Rzadko sięgam po twórczość polskich pisarzy, jednak w tym wypadku postanowiłam zrobić wyjątek. Jestem wzrokowcem, więc nikogo nie zdziwi fakt, że pierwsze co przykuło moją uwagę to okładka - subtelna i o... {} Recenzja książki Ta druga

@Sonali@Sonali {}

"Ta druga"

18.06.2012

Główną bohaterką powieści Karoliny Wilczyńskiej Ta druga jest żona Tomasz, matka Kasi, synowa, czyli Lena Lewandowska. Kobieta jest sierotą, która w młodości straciła rodziców i była wychowywana przez babcię. Z czasem jedyna bliska sercu Leny osoba zaczęła ciężko chorować. Główna bohaterka jest perfekcyjną panią domu oraz żona. Jej dom zawsze lśni ... {} Recenzja książki Ta druga

@Samash@Samash {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe