Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc

Agnieszka Skriabin
Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy "odziedziczone" po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób "uratować" obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!
Data wydania: 2011-02-18
ISBN: 978-83-258-0378-0, 9788325803780
Wydawnictwo: Weltbild

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl