Recenzje książki "W piekle pandemii"

Dodaj swoją recenzję

ŚWIAT JUŻ NIGDY NIE BĘDZIE TAKI SAM!

1.03.2021

W PIEKLE PANDEMII. JOLANTA KOSOWSKA. Książka opisuje autentyczne życie w czasach śmiercionośnego wirusa Covid-19. Bergamo, Drezno, Wenecja oraz Wrocław jak i azyl na Lawendowym Wzgórzu w Toskanii - gdzie nasi bohaterowie próbują przeżyć najtrudniejsze czasy i poukładać swoje życie zupełnie na nowo. Spodziewałam się, że to będzie dobra książka... Recenzja książki W piekle pandemii

@jagodabuch@jagodabuch × 12

Walcząc z niewidzialnym wrogiem

27.09.2020

Jolanta Kosowska, to lekarka, aktywna zawodowo, matka niepełnosprawnego syna, autorka jedenastu powieści i współautorka trzech antologii. Podróżniczka wciąż poszukująca swego miejsca na ziemi. Ponoć najbardziej ukochała Włochy, a zwłaszcza Toskanię. Będąc na wypoczynku w Dolomitach para narzeczonych, Oliwia i Marcello, dowiadują się, że tajemni... Recenzja książki W piekle pandemii

Plastyczny opis brutalnych czasów

23.09.2020

Długo wyczekiwany urlop zimowy, na który wspólnie z przyjaciółmi udają się Oliwia i Marcello przeradza się w jedno z najcięższych doświadczeń w ich życiu. Pierwsze informacje o tajemniczym wirusie sprawiają, że bohaterzy muszą podjąć ważne decyzje. On powraca do Wrocławia by wykorzystać swoją wiedzę medyczną i pomóc w walce z pandemią. Ona zostaje... Recenzja książki W piekle pandemii

Piekło pandemii.

23.09.2020

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl Para wyjeżdża na długo wyczekiwany urlop i nic nie zwiastuje nadciągających wielkimi krokami zmian, które już na zawsze zmienią postrzeganie świata przez zabieganych ludzi i wpiszą się również na trwałe do historii. Zakochani wraz z kilkorgiem bliskich przyjaciół korzystają z uroków zimo... Recenzja książki W piekle pandemii

Czy pandemia koronawirusa zmieniła Twoją hierarchię wartości?

12.09.2020

Jolanta Kosowska na znakomite wyczucie czasu. Jej najnowsza powieść opowiadająca o zmaganiach z naszym niewidzialnym wrogiem doskonale trafia w czas, moment, kiedy obecny wśród nas wirus, ponownie zaczyna się panoszyć w naszym otoczeniu. Bohaterowie najnowszej powieści Jolanty Kosowskiej walczą z wirusem COVID-19, czują się odpowiedzialni za inny... Recenzja książki W piekle pandemii

W piekle pandemii

7.09.2020

Oliwia i Marcello spędzają wraz z przyjaciółmi (Berndt, Adrianna, Sara, Lucia i Antonio) urlop w górach, po którym kobieta, zamiast wracać do domu, udaje się do Toskani, aby opiekować się babcią Marcello. Wtedy jeszcze nie wie, że jest to tylko pretekst, a jej chłopak chce ją ochronić przed piekłem, jakie ma nadejść. Oliwia zamieszkuje na wzgórzu,... Recenzja książki W piekle pandemii

W piekle pandemii

31.07.2020

Opowieść o dniu, w którym świat, jaki znamy, przestał istnieć. I o wszystkim, co zdarzyło się potem. Kiedy Oliwia i Marcello wyjeżdżają na długo wyczekiwany urlop, nic nie zapowiada chaosu, w jakim już wkrótce pogrąży się cały świat. Zakochani wraz z kilkorgiem bliskich przyjaciół korzystają z uroków zimowej aury, spędzają dnie na zaśnieżonych gó... Recenzja książki W piekle pandemii

@iza.81@iza.81 × 3

Zdarzyło się naprawdę

WYBÓR REDAKCJI
2.09.2020

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Z twórczością Kosowskiej spotkałam się już kilkakrotnie. Moim zdaniem jest ona dość charakterystyczna na tle innych polskich powieści obyczajowych. Tym razem autorka znowu mnie zaskoczyła za sprawą wyboru tematu swej powieści. I choć przez chwilę się zawahałam, bo wolałabym o pandemii na... Recenzja książki W piekle pandemii

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl