Recenzje książki "Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu"

Dodaj swoją recenzję

Biografia Złej Czarownicy z Zachodu

31.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale Zła Czarownica z Zachodu jest jednym z zapomnianych, niedocenianych antagonistów. Czytając lub oglądając „Czarnoksiężnika z Krainy Oz” skupiamy się raczej na czwórce wędrowców i na morałach, jakie każdy z nich symbolizuje. Musiałam się odrobinę skupić, żeby przypomnieć sobie, że ktoś przeszkadzał im w podróż... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 1

Ciekawa, ale nie powala :)

31.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Wicked. Życie i czasy złej czarownicy z Zachodu" Gregory Maguire ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 59/2021 · Niezwykła historia, która wciąga i zmusza do myślenia. Już nigdy więcej nie będziecie patrzeć na krainę Oz tymi samymi oczami. Kiedy w klasycznej opowieści L. Franka Bauma Dorotka triumfuje nad Złą Czarownicą z Zachodu, poznajemy tylko jej część historii. A gdy... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

Żerowanie na kanonie, czyli bajka nie dla dzieci

1.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzielę książki na kilka grup. - arcydzieła - książki mądre / dobre, choć nie w moim typie czy guście - książki z mojej bajki, a więc tym samym, subiektywnie, dobre - książki z mojej bajki, ale takie, które dobre nie są, bo coś w nich kulało, a świat się nie kleił. Lub autor był leniem i nie przyłożył się do dobrego zobrazowania opowiadanej histori... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

@ziellona@ziellona {}× 18

Wicked - historia o czerni lub bieli

29.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Magiczny, bajkowy świat zamieszkany przez przeróżne rasy. Nieprzebyte piaski na zachodzie, południowe bagna, na wschodzie nękane przez suszę ziemie uprawne, północ upstrzona górami. Pośrodku dumna stolica – Szmaragdowe Miasto. Miejsce, z którego od lat swe rządy sprawuje ród Ozm. Jednak nieznane już się zbliża, by zburzyć dotychczasową równowagę i... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

Elfaba

18.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Elfaba Pewnie większość z Was dobrze zna Krainę Oz. Kto nie czytał bądź nie oglądał przygód Dorotki w "Czarnoksiężniku z Krainy Oz" L. Franka Bauma? W tej klasycznej już historii poznajemy niewielki fragment historii Złej Czarownicy z Zachodu. Nie chcieliście nigdy dowiedzieć się dlaczego Czarownica stała się zła, jakie było jej dzieciństwo, jaki... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

@karolina92@karolina92 {}× 1

Co się stało, że stała się zła ?

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba nie ma osoby, która nie znałaby historii Dorotki, Blaszanego Drwala, Stracha na wróble, czy Tchórzliwego Lwa. Do tego słynna kraina OZ. A jak wiadomo była tam i Zła Czarownica. Ta opowieść była w jakiś sposób magiczna, a tutaj...no cóż, magii prawie wcale nie było. Autor postawił w tej książce na przedstawienie osoby Złej Czarownicy. Ta ksi... {} Recenzja książki Wicked. Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

@wybrana84@wybrana84 {}× 13

...przyszła na świat z misją..."

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"...przyszła na świat z misją wypróbowania i zmierzenia wszystkich rozczarowań, jakie przynosi życie (...) Niech się zlituje Nienazwany Bóg, ona jest prawdziwym odmieńce. Naprawdę." ... jak to wyglądało z punktu widzenia strasznej nemezis, tajemniczej Czarownicy? Zaskakująco dobra powieść, pomimo strasznej okładki:) Trochę absurdu, trochę brutaln... {} Recenzja książki WICKED: Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

{}

"Czarnoksiężnik z Krainy Oz" dla dorosłych

11.09.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie znam bajkowego pierwowzoru powieści „Wicked”, kiedy byłam dzieckiem miałam jednak okazję obejrzeć ekranizację przygód Dorotki i jej kompanów podążających do Szmaragdowego Miasta, w którym zasiadał potężny czarnoksiężnik mający spełnić życzenie dziewczynki i jej przyjaciół, jeśli pozbędą się oni Złej Czarownicy z Zachodu. Myślę, że dzięki obejrz... {} Recenzja książki WICKED: Życie i czasy Złej Czarownicy z Zachodu

@milla@milla {}× 1
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe