Recenzje książki "Wielki Mistrz"

Dodaj swoją recenzję

Nikt się nie spodziewał, a jednak każdy tego chciał

16.10.2020

Zawsze czytając książki, w pewnym momencie zastanawia mnie co i jak bardzo może się skomplikować. W wypadku "Wielkiego mistrza" pokomplikowało się aż za wiele, chociaż nikt się tego tak do końca nie spodziewał. Może nie była to TA najlepsza część, ale z pewnością będę wspominać ją pozytywnie. Chociaż warto zaznaczyć, że smutek po zakończeniu pozos... Recenzja książki Wielki Mistrz

"Wielki Mistrz" - Trudi Canavan

7.02.2014

Uwaga! Recenzja może zawierać spoilery z poprzednich części "Trylogii Czarnego Maga"! Sonea, po wygranym pojedynku z Reginem, stała się nowicjuszką, do której inni uczniowie Gildii zaczęli odczuwać dość niechętny szacunek. Jeden kłopot z głowy. Dziewczyna jednak wciąż nie może zapomnieć o tym, co widziała, gdy włamała się na teren Gildii razem z C... Recenzja książki Wielki Mistrz

Wielki Mistrz

21.09.2013

Sonea, po wielu przejściach, w końcu może w spokoju kontynuować naukę magii. Dawne prześladowania poszły w niepamięć, a wygrany pojedynek zapewnił jej szacunek nie tylko wśród nowicjuszy, ale i nauczycieli. Poza tym jest podopieczną Wielkiego Mistrza... i właśnie w tym tkwi problem. Choć nie widuje go zbyt często, nadal wzbudza w niej strach i obaw... Recenzja książki Wielki Mistrz

Wielki Mistrz - Trudi Canavan

16.08.2013

„Wielki Mistrz” to ostatnia część trylogii „Czarnego Maga”. Książka wciągająca, fascynująca i zaskakująca. Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych przeczytanych tego lata. Na końcu tej historii otrzymujemy niesamowitą ilość wrażeń, a wcześniejsze tomy również czytałam z niemałym zapałem. Główna bohaterka – Sonea, jest uczennicą w Gildii Magów. Ni... Recenzja książki Wielki Mistrz

Powieść, która mnie zauroczyła :)

15.05.2013

Cenię sobie dobre historie. Uwielbiam, kiedy pisarz serwuje mi ciekawą opowieść pobudzającą emocje. Powieści, których strony stają się wrotami do innych światów oceniam niezwykle pozytywnie. Uwielbiam ten stan, kiedy całkowicie zanurzam się w fabule, kiedy pisarz tak snuje swoją opowieść, że mimowolnie staję się jej uczestniczką – zapominam, że cz... Recenzja książki Wielki Mistrz

Wielki Mistrz - Trudi Canavan

12.03.2012

Autor: Trudi Canavan Tytuł: Nowicjuszka Wydawnictwo: Galeria Książki Ilość stron: 718 Sonea wiele nauczyła się w Gildii Magów. W ciągu ostatniego roku Regin dał jej spokój, a pozostali nowicjusze zaczęli traktować ją z niechętnym szacunkiem. Dziewczyna nie może jednak zapomnieć tego, co widziała w podziemnej komnacie Wielkiego Mistrza Akkarina, an... Recenzja książki Wielki Mistrz

Trylogia Czarnego Maga: Wielki Mistrz

21.05.2011

Niestety to już ostatni tom z trylogii Czarnego Maga. Mówię niestety, gdyż przez wszystkie trzy części bardzo się zżyłam z światem oraz postaciami i bardzo trudno było mi się pożegnać z wszystkimi zapoznanymi momentami, jednak wszystko co dobre kiedyś musi się skończyć, to również. W poprzedniej recenzji wspominałam, że autorka trylogii z tomu na t... Recenzja książki Wielki Mistrz

Wielki mistrz

30.03.2011

Ostatni tom Trylogii Czarnego Maga. Ostatnie spotkanie z bohaterami. I kolejny pokłon w stronę Trudi Canavan. Sonea nadal pozostaje pod opieką Akkarina, Wielkiego mistrza Gildii Magów. Podczas, gdy większość twierdzi, że spotkał ją prawdziwy zaszczyt, tak dziewczyna wie, że znalazła się w pułapce. Codzienne obcowanie z Akkarinem napawa ją strachem.... Recenzja książki Wielki Mistrz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl