Recenzje książki "Wołanie grobu"

Dodaj swoją recenzję

"Wołanie grobu" Simon Backett

9.09.2020

"Wołanie grobu" Simona Backetta to bardzo mroczna książka serii o doktorze Dawidzie Hunterze, która niedawno wpadła w moje ręce. Z jakimi kryminalnymi zagadkami tym razem musiał się zmierzyć słynny antropolog sądowy? Czy ta część była równie interesująca i wciągająca jak inne? Aby się tego dowiedzieć, zapraszam do recenzji. Na ponurym mrocznym t... Recenzja książki Wołanie grobu

Dobra książka

30.07.2020

Pierwsza książka autora, którą przeczytałam była “Chemia śmierci”była bardzo wciągająca dlatego z chęcią sięgnęłam po kolejne dzieło. Autor umiejętnie kieruje całą akcją, która trzyma w napięciu do ostatniej strony, fabułą powieści stwarza niezwykłą aurę tajemniczości, niebezpieczeństwa i mroku. Plusem jest tempo w jakim rozwija się akcja – nie wl... Recenzja książki Wołanie grobu

„Każdy ma jakąś przeszłość. Nieważne, czy dobrą, czy złą, ona czyni nas tym, kim jesteśmy.”, ...

27.05.2020

Wołanie grobu to już czwarty tom z Davidem Hunterem. Muszę przyznać, że jeszcze nie czytałam żadnej książki Simona Becketta. Wiem, że już chyba wszyscy znają tę serię, ale ja dopiero teraz się z nią zapoznaję. Osiem lat wcześniej wybitny antropolog sądowy – David Hunter – był członkiem ekipy dochodzeniowej, która prowadziła śledztwo w sprawie ser... Recenzja książki Wołanie grobu

Prawda zawsze wyjdzie na jaw

22.05.2020

Tytuł : Wołanie grobu Autor : Simon Beckett Wydawnictwo : Czarna Owca Rok wydania : 2020 Na język polski przełożył : Robert Sudół Tytuł oryginału : The Calling of the Grave O książce : Historia zaczyna się od tego, co miało miejsce osiem lat temu. Doktor David Hunter to jeden z niewielu antropologów sądowych. Zawsze był wzywany tam, gdzie zostały ... Recenzja książki Wołanie grobu

Angielski szyk

4.05.2020

Przed ośmiu laty David Hunter miał wszystko – młodą żonę, śliczną córeczkę, był poważanym w środowisku antropologiem, mimo, że nauka o szczątkach ludzkich dopiero „oddzierała się” od antropologii i zaczynała żyć własnym życiem. Właśnie wtedy został wezwany na ponure wrzosowiska, gdzie znaleziono zwłoki młodej kobiety, która zginęła w okropnych męc... Recenzja książki Wołanie grobu

Co mówią zmarli?

25.04.2020

Książka została podzielona na dwie części. Cofamy się w czasie o 8 lat. Hunter, Kara i ich córeczka Alice tworzą szczęśliwą rodzinę. Wszystko układa się świetnie. Kariera zawodowa Huntera rozwija się błyskawicznie, również Karze układa się w pracy. Małżonkowie zaczynają myśleć o powiększeniu rodziny. David bierze udział w sprawie Jerome Monk... Recenzja książki Wołanie grobu

Wołanie grobu

20.04.2020

O tym autorze słyszałam już wielokrotnie. Za każdym razem były to pozytywne opinie, więc bardzo chciałam zobaczyć i przekonać się, o co tyle szumu. W moje łapki wpadło wznowienie od wydawnictwa Czarna Owca i dzięki temu mogłam poznać twórczość Simona Becketta. I tak wiem, że jest to czwarty tom, ale nie przeszkadzało mi to w lekturze, a wręcz zach... Recenzja książki Wołanie grobu

Poszukiwanie grobu

26.03.2020

Juz drugi raz rozpoczynam przygodę z serią od ostatniego tomu. Poznajemy przeszłość bohatera oraz wracamy do nierozwiązanej sprawy sprzed lat. Mimo, że nie miałam znajomości poprzednich tomów o Davidzie Hunterze nie przeszkadza to w czytaniu. Jednak dla własnej ciekawości przy możliwości zapoznam się z poprzednimi częściami, aby sprawdzić czy było... Recenzja książki Wołanie grobu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl