Recenzje książki "Wybrańcy"

Dodaj swoją recenzję

O życiu bohaterów po tym, jak ich misja została zakończona

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wybrańcy to opowieść, która rozpoczyna się tam, gdzie większość książek tego typu się kończy. Piątka bohaterów świętuje wraz z całą społecznością 10 rocznicę pokonania Mrocznego. To właśnie oni, jako nastolatkowie wybrani przez Proroctwo piętnaście lat temu, po latach walki pokonali potężnego wroga, który chciał zniszczyć świat. Historię poznajem... {} Recenzja książki Wybrańcy

Wybrańcy

10.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieści Veroniki Roth bardzo lubię i miło wspominam lekturę cyklu Niezgodna. Kiedy dowiedziałam się, że w Polsce ukaże się kolejna książka tej autorki, zaczęłam zacierać ręce. Co więcej, po pozytywnej opinii Zuzy z kanału Zaksiążkowane, jeszcze bardziej zapragnęłam sięgnąć po tę pozycję. Jak wyszło? O tym opowiem w dzisiejszej recenzji. Histo... {} Recenzja książki Wybrańcy

Białe nie zawsze jest białe.

6.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy jeśli jakaś książka nie przypadła Wam do gustu, to sięgacie po inne dzieła tego autora? "Niezgodna" od V. Roth jako książka mnie nudziła, wydawała się płytka. Film za to bardzo mi się spodobał. Minął pewien czas i oto w moje dłonie wpadli "Wybrańcy". Bardzo, ale to bardzo byłam ciekawa jak rozwinęła się pisarsko Veronica, czy jej najnows... {} Recenzja książki Wybrańcy

Koniecznie sięgnijcie po tę książkę!

1.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nadszedł moment, na który bardzo czekałam. Moment, gdy przeniesiemy się do świata stworzonego przez Veronice Roth. Świata, w którym piątka nastolatków pokonała mroczną siłę. My poznajemy ich piętnaście lat później, gdy wojna się skończyła, a oni muszą poradzić sobie z prozą życia. W nowej rzeczywistości są celebrytami, jednak oni nigdy nie powróci... {} Recenzja książki Wybrańcy

Po prostu WYBRAŃCY

28.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wir łączył w sobie trzęsienie ziemi, tornado i huragan. Pustoszył i zabijał, nie tylko ludzi, ale też rośliny. A w jego wnętrzu był On - Mroczny. Sloane (Slo), Matthew (Matt) , Esther (Essy) , Albert (Albi) i Ines. Zostali wskazani proroctwem do udziału w projekcie Ringer. Stali się tytułowymi Wybrańcami. Spotykamy ich, gdy Chicago szykuje s... {} Recenzja książki Wybrańcy

A Ty co byś zrobił(a), gdybyś został(a) Wybrańcem?

20.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

10 lat temu grupka Wybrańców pokonała Mrocznego. Podczas walk z nim życie straciło wielu ludzi, a on sam spowodował zniszczenie, które daje się odczuć nawet dekadę później. I tu wydaje się piękne pole do popisu jeśli chodzi o szczęśliwe zakończenie. Jak to jednak z nimi bywa, rzeczywistość okazuje się całkiem inna. Grupce Wybrańców ciężko odnale... {} Recenzja książki Wybrańcy

Wyprawa do innego wszechświata

17.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wybrańcy" Veronica Roth od Media Rodzina to pierwsza część jej nowej serii. Autorka umiejętnie łączy tu kilka gatunków tworząc świetną hostię i cudowny świat. Piątka Wybrańców - posiadających nadnaturalne moce, powołana przez tajna agencję rządową, 10 lat wcześniej pokonała siejącego zniszczenie Mrocznego. Teraz świętują rocznicę, jednak ich uśm... {} Recenzja książki Wybrańcy

Co się dzieje z bohaterami gdy już ocalą świat?

16.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zazwyczaj powieści kończą się na tym, że wybraniec wygrywa nad złem i wszystko kończy się szczęśliwie. Veronica Roth postanowiła pokazać jak wygląda ich życie po tym wszystkim. Piętnaście lat wcześniej piątka wybrańców musiała spełnić proroctwo i zgładzić Mrocznego, który niszczył wszystko dookoła. Akcja książki rozpoczyna się, gdy odbywają się 10... {} Recenzja książki Wybrańcy

@paulina0944@paulina0944 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl