Recenzje książki "Za oknem cukierni"

Dodaj swoją recenzję

Mniej słodka cukiernia

3.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zacerowana skarpetka z całą pewnością na dłużej starcza (…). – Prawdę mówiąc, czasami cera jest najmocniejsza w całej skarpetce." Kuszący tytuł, śliczna okładka i obietnica pasjonującej lektury przez wydawcę, to wszystko skłoniło mnie do zabrania się za książkę o wdzięcznej nazwie "Za oknem cukierni". Cukiernia to bowiem miejsce, do którego ch... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

@awiola@awiola {}

Pozytywna

26.09.2012

Ostatnio bawiłam dłuższą chwilę w Toskanii. Za sprawą dwóch książek. Dziś chciałabym opowiedzieć o wrażeniach z lektury „Za oknem cukierni”, która przyciąga letnią okładką, kusi jakimś nienazwanym ciepłem. I ta okładka mnie zaniepokoiła, bo przestraszyłam się, że będzie to kolejna książka ze śliczną okładką, ale treściowo miernota. Zasiadłam wiec d... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

@kasiek@kasiek {}

Pewnego razu w Montevedovie

11.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pewnego razu w Montevedovie „Za oknem cukierni” Sarah-Kate Lynch wyd. Prószyński i S-ka rok: 2011 str. 280 Ocena: 4/6 Do tej książki przyciągnęła mnie… okładka. Tak, wiem „nie ocenia się książki po okładce”. Ale czy nie na to liczą właśnie wydawcy? Że czytelnik, odwiedzając księgarnie, podejdzie do tej półki, na której stać będą pozycje z „intere... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

@Sil@Sil {}

Powieść słodka, za słodka

1.08.2011

Powieść słodka jak włoskie cantucci, gelato i tiramisu razem wzięte. Opowieść o tym, jak przepiękne toskańskie krajobrazy i specyficzna włoska aura mogą uleczyć nawet najbardziej poharatane serca. "Za oknem cukierni" to współczesna bajka, w której, choćby bohaterowie starali się nie wiem jak bardzo spartaczyć swoje życie, to jednak szczęśliwe zako... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

''Za oknem cukierni''

31.07.2011

Z zimnej Polski przenosimy się w ciepłe rejony Toskanii, do której wyrusza Lily zaraz po tym jak znajduje w bucie golfowym swojego ''idealnego'' męża zdjęcie jego nowej rodziny. Porzuca pracę w Nowym Jorku i wyrusza w podróż swego życia. Tam poznaje Ligę Owdowiałych Cerowaczek, które chciałyby się dowiedzieć co nieco o Lily i jej historii, a także ... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

Przepis na udany związek..

28.07.2011

Sarah Kate Lynch większą część roku spędza na zachodnim wybrzeżu Nowej Zelandii. Jednak kiedy tylko może, wyrywa się do tak odległych zakątków świata, jak np. winnice Szampanii, ulice Nowego Jorku czy miasteczka na wzgórzach Toskanii. Czasami pozwala, by towarzyszył jej mąż, filmowiec Mark Robins. Gdy gwiazda korporacji Lily Turner przypadkiem się... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

Słoneczne treści...

21.07.2011

Autorka swoje życie dzieli pomiędzy dzikim wybrzeżem Nowej Zelandii, francuskimi winnicami Szampanii, Nowym Yorkiem oraz urokliwym miasteczkiem na wzgórzach Toskanii. „Za oknem cukierni” jest pierwszą powieścią tej autorki, po którą sięgnąłem, co zresztą zrobiłem z dużą przyjemnością. Autorka wpadła na oryginalną fabułę i doskonale ją przeniosła na... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

Powieść pełna ciepła i humoru z przesłodzonym, sztucznym zakończeniem

20.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajna Liga Owdowiałych Cerowaczek wcale nie zajmuje się cerowaniem skarpet, przynajmniej nie od pewnego czasu. Ta grupa wiekowych, dręczonych artretyzmem, przygłuchych pań zajmuje się leczeniem złamanych serc. Ostatnio jednak swaty zakończyły się katastrofą, a nowa członkini – wdowa Fiorella – jest co najmniej kontrowersyjna. Nie chce ubierać się n... {} Recenzja książki Za oknem cukierni

@Ag_VS@Ag_VS {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe