Recenzje książki "Zaćmienie"

Dodaj swoją recenzję

Zaćmienie

3.11.2012

Zbliża się koniec roku szkolnego a tym samym moment przemiany Belli Swan w wampirzyce. Niestety nic w życiu nie jest łatwe - nawet jeśli chodzi o życie bohaterów książki. Charlie, który wystarczającą napatrzył się na cierpienia córki, postanawia tak ograniczyć jej czas, żeby nie miała możliwości spotykania się z ukochanym. Ponadto postanawia zrobi... Recenzja książki Zaćmienie

Zaćmienie - Marta Magaczewska

31.07.2011

„Jeśli nie będę żyła tak, jak tego chcę, śmierć nie będzie zbawieniem, lecz klęską.”* Boicie się śmierci? Myślicie o niej? Niby to jest naturalne – ktoś się rodzi, ktoś umiera. Ale strach jest w nas. Strach przed bólem, strach przed tym co będzie po śmierci. Obawa, że nasi bliscy będą cierpieć. Dwie różne postacie. Marius – matema... Recenzja książki Zaćmienie

Saga Zmierzch: Księżyc w nowiu

23.05.2011

"Księżyc w nowiu" jest drugą częścią popularnej sagi zatytułowanej "Zmierzch". Podobnie jak w pierwszym tomie, teraz też mamy okazję oglądać czarną okładkę z kwiatkiem, tym razem, wcześniej były to dwie ręce z jabłkiem. Cóż, jeżeli chodzi o oprawę książki, to można doszukiwać się w niej jakiegoś głębszego znaczenia, jednak po co? Nie łatwiej twórco... Recenzja książki Zaćmienie

Zaćmienie

21.02.2011

Kolejna część, trzecia, z serii Zmierzch. W poprzednich częściach dowiadujemy się kim jest 17-letnia Bella Swan i ponad stuletni Edward Cullen i ich historię. W Księżyc w Nowiu autorka wprowadza kilka nowych postaci oraz rozbudowuje wątek 'miłosny' między Jacobem i Bellą. Główna bohaterka odkrywa, że w jej świecie żyją nie tylko wampiry, ale równie... Recenzja książki Zaćmienie

Zaćmienie

29.12.2010

Dosłownie przed chwilą odłożyłam na półkę przeczytaną trzecią część 'światowego megabestselleru' pod tytułem "Zaćmienie", znanej już chyba wszystkim amerykańskiej pisarki Stephenie Meyer. "Zaćmienie" to trzecia część sagi o nieśmiertelnych wampirach, która pozwoliła nieznanej dotąd Meyer wypłynąć na szerokie wody i stać się idolką tysięcy młodych l... Recenzja książki Zaćmienie

Zaćmienie

17.08.2010

Zanim wzięłam się za trzecią część wampirzej sagi autorstwa Stephenie Myer, musiałam trochę odczekać. Powodem tego była dokładnie wyznaczona data premiery książki i niestety trzeba było liczyć dni. Jeśli miałabym wskazać, który tom z całej serii podobał mi się najbardziej, to bez wątpienia wskazałabym akurat ten. W "Zaćmieniu" wszystko toczy się sw... Recenzja książki Zaćmienie

19 godzin krwi… z nosa

5.08.2010

Gdyby ktoś powiedział mi, że spędzę nad sagą Zmierzchu czterdzieści dziewięć godzin wyśmiałbym i machnął na niego ręką, bo nie wiem jak inaczej mógłbym taki pomysł skomentować. Z pewnych przyczyn jednak tak właśnie się stało – dwie doby z życia. To jest w zasadzie wszystko co chciałbym napisać na ten temat, ale wiem, że można napisać więcej, wypada... Recenzja książki Zaćmienie

Zaćmienie

10.12.2009

Dwie zantagonizowane rasy, płomienne uczucie miłości, ślepa zemsta, poświęcenie oraz zazdrość. Wszystko to znajdziemy w trzeciej części cyklu "Zmierzch". Kto jeszcze nie wie, o czym mówię, już wyjaśniam. Oto przed Wami kolejna część miłosno-wampirycznej układanki autorstwa Stephenie Myer, która typowana jest jako następca "Harry’ego Pote... Recenzja książki Zaćmienie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl