Recenzje książki "Zapach Mazur"

Dodaj swoją recenzję

Szansa od losu

8.01.2022

Gdy Julka odbiera list z ośrodka pomocy społecznej z małego miasteczka na Mazurach, z prośbą o zaopiekowanie się krewną, o której nie miała dotąd pojęcia, nie podejrzewa, że oto los szykuje jej rewolucyjne zmiany, które przewrócą jej życie do góry nogami, a także otrzyma od niego szansę, na szczęście, na miłość i na życie od nowa. Julka postanawi... Recenzja książki Zapach Mazur

Zapach Mazur

25.05.2021

Uwielbiam książki, w których przeszłość przeplata się z teraźniejszością, dlatego "Zapach Mazur" porwał mnie od pierwszych stron. Autorka zabiera nas na piękne Mazury, gdzie poznajemy historię dwóch Niemek i ich przeżycia w trakcie drugiej wojny światowej. Opowieści dwóch starszych Pań niesamowicie łapią za serce, a wzruszenie niejednokrotnie ode... Recenzja książki Zapach Mazur

Zapach Mazur

21.04.2021

Kochani 😍 Dzisiaj mam dla was ,coś co mnie przeniosło w inny świat 🥰 Autorka zna się na rzeczy i Gratuluje dla niej za to ❗ Małgorzata Manelska - autorka książek Wydawnictwo WasPos "Tyle lat żyliśmy na tej ziemi wspólnie z innymi narodami, nie myśleliśmy o nich, że byli gorsi od nas. Ot, po prostu sąsiedzi. Aż nagle w naszym świecie pojawiło się ... Recenzja książki Zapach Mazur

Siła kobiet

19.04.2021

Książka jest opowiadana w dwóch perspektywach czasowych- teraźniejszej oraz za czasów dzieciństwa i młodości Gertrudy. Akcja zaczyna się w momencie kiedy Julka otrzymuje list z opieki społecznej o tym iż pewna kobieta wskazała ją jako tą która zaopiekuje się nią na Mazurach, w miejscowości Barwiny. Pełna sprzeczności, wiedziona myślą o tym, że jej... Recenzja książki Zapach Mazur

Siła kobiet

19.04.2021

Książka jest opowiadana w dwóch perspektywach czasowych- teraźniejszej oraz za czasów dzieciństwa i młodości Gertrudy. Akcja zaczyna się w momencie kiedy Julka otrzymuje list z opieki społecznej o tym iż pewna kobieta wskazała ją jako tą która zaopiekuje się nią na Mazurach, w miejscowości Barwiny. Pełna sprzeczności, wiedziona myślą o tym, że jej... Recenzja książki Zapach Mazur

Poczuć zapach i magię Mazur ... Niesamowite przeżycie ...

12.04.2021

Poczuć zapach i magię Mazur. Marzenie wielu osób. Być pośród klimatu tego magicznego i urzekającego miejsca. Oddychać świeżym i rześkim powietrzem, poczuć we włosach delikatny powiew wiaterku. Iść lasem pośród śpiewu ptaków i szumu liści. Nic bardziej pięknego i uroczego. Teraz już wiem, dlaczego bohaterkę powieści tak bardzo urzekło to miejsce, d... Recenzja książki Zapach Mazur

Nieuzasadniona obawa

6.04.2021

,,Zapach mazur" kusił mnie od początku swoją specyficzną odmiennością, a z drugiej strony pociągał ze względu na podobieństwo do historii rodziny Winnych. Tak przynajmniej zakładałam na początku. Czy się zaskoczyłam, czy rozczarowałam- przekonajcie się sami. Opis od wydawcy: Julka dostaje pismo z ośrodka pomocy społecznej, z małej miejscowości na... Recenzja książki Zapach Mazur

@werka751@werka751 × 2

Obyczajówka i powieść historyczna

11.08.2020

Książka tego nowego wydawnictwa WasPos ukazała się w maju 2018 roku. Cechuje ją ładna okładka i uroczy tytuł. A to już wystarczy, żeby przyciągnąć czytelniczki szukające czytadeł, które nie pretendują do arcydzieła, ale zawierają ciekawą fabułę. Fabuła jest dwutorowa, bo z jednej strony zawiera współczesny wątek obyczajowy, a konkretnie przygody r... Recenzja książki Zapach Mazur

@Renax@Renax × 10
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl