Recenzje książki "Żelazny cierń"

Dodaj swoją recenzję

Żelazny cierń - Caitlin Kittredge

28.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wreszcie osunęłam się w sen poza snami, sen w martwej przestrzeni, gdzie oprócz wyczerpania i pustki nie ma już niczego.” Gdybyście zapytali mnie kilka miesięcy temu, czy chciałabym przeczytać Żelazny cierń, odpowiedziałbym że nie. Naprawdę byłam przekonana, że z tą książką się nie zaprzyjaźnię i jej w życiu nie ruszę. A jednak, jak sami widzicie... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Gdzie szaleństwo okazuje się magią...

2.12.2012

Zainspirowana twórczością Howarda Philipsa Lovecrafta autorka „Żelazny cierń” stworzyła świat nieprawdopodobny. Dystopijna wizja świata Caitlin Kittregde dla niektórych to jedynie banalne pisadełko, dla innych rzeczywistość porównywalna do Harrego Pottera. Ja znalazłam się w grupie pomiędzy, lecz skłaniając się ku tej drugiej. Przyjrzyjmy się reali... {} Recenzja książki Żelazny cierń

"Żelazny cierń" Caitlin Kittredge

2.12.2012

@Link Jako miłośniczka antyutopijnych wizji przyszłości wszelkiej maści, z nieukrywaną przyjemnością i zaintrygowaniem zabrałam się za lekturę "Żelaznego ciernia" ;) Z twórczością Caitlin Kittredge spotykam się po raz pierwszy, dlatego nie byłam pewna, czego mam się spodziewać. Pozycja ta zebrała wiele pozytywnych recenzji, fabuła i oprawa graficz... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Żelazny cierń

3.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co może czuć dziewczyna, której matka jest zamknięta w zakładzie psychiatrycznym, jej własny brat rzucił się na nią nożem i w dniu swoich szesnastych urodzin uciekł z domu, a swojego ojca nigdy nie widziała? No tak… Pozostał jeszcze nekrowirus, który niedługo opanuje i jej mózg, tak samo jak jej rodzicielkę i rodzeństwo. Nie może pokazywać po sobie... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Żelazny Kodeks #1

22.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że świat strasznie się zmieni. Wśród nas pojawi się nekrowirus, przed którym Nadzorcy próbują nas chronić. Oni widzą każdy Twój i mój ruch, mają nad wszystkim kontrolę. Jeśli wierzysz w magię i takiego typu rzeczy - zostaniesz surowo ukarany. W przyszłe urodziny prawdopodobnie objawi się obłęd. Twoja mama jest zamknięta w zakładzie... {} Recenzja książki Żelazny cierń

@loho14@loho14 {}

Recenzja: "Żelazny cierń" Caitlin Kittredge

17.07.2012

Caitlin Kittredge ma 28 lat, jednak ma na koncie niebywale bogatą bibliografię. "Żelazny kodeks" - trylogia, której pierwszym tomem jest "Żelazny cierń" to już czwarta (najnowsza) seria autorki. Niestety, polscy czytelnicy nie mieli okazji zapoznać się z jej wcześniejszymi dziełami. Na pocieszenie mogę jednak dodać, że już jesienią tego roku do spr... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Tajemnica Cierni i Świat Żelaza

3.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Księżyc jest ciemny, a bogowie tańczą wśród nocy, groza czai się w niebie, nastąpiło bowiem zaćmienie księżyca, o którym nie ma wzmianki w księgach ludzi." -H. P. Lovecraft Jeszcze trzy lata temu można było pomarzyć o antyutopiach, dystopiach i o powieściach, w których występuje steampunk. Aktualnie na sklepowych półkach można znaleźć wiele książ... {} Recenzja książki Żelazny cierń

Steampunk i antyutopia w najlepszym wydaniu.

18.04.2012

Steampunk rośnie w siłę na naszym aktualnym rynku wydawniczym. Coraz więcej filmów i książek opartych jest na jego założeniach bądź też nieznacznych elementach. Jednak mimo nagłego zainteresowania artystów tą odmianą fantastyki, znacząca część społeczeństwa nadal nie ma pojęcia "z czym to się je". Jeśli należysz do tego kręgu osób, nie boisz się cz... {} Recenzja książki Żelazny cierń

@Nyx@Nyx {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe