Recenzje książki "Zew Cthulhu. Gra paragrafowa"

Dodaj swoją recenzję

Czy podejmiesz dobrą decyzję?

15.07.2021

 Czy podczas czytania książki zdarzyło Ci się złapać za głowę z myślą: co on robi? Czemu pcha się prosto w ręce „tego złego”? Czemu podejmuje decyzje, które nie mogą skończyć się inaczej, jak katastrofą? Cóż, ten tytuł daje Ci możliwość sprawdzenia, czy sam postąpiłbyś lepiej! Twój wuj, George'a Gammella Angella, profesora języków semickich... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Zew Cthulu - spróbuj przeżyć

26.06.2021

Historie o Cthulu i o zatopionym mieście R'lyeh połykałam w całości jakieś 10 lat temu i teraz bardzo pozytywnie je przywołuje z pamięci. Opowiadania o wielkim potworze a właściwie o bóstwie z ciałem pokrytym łuskami i głową ośmiornicy i smoczymi skrzydłami potrafiły budzić niepokój. Dlatego też zdecydowałam się spróbować z nowością dla mnie - grą... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Zew Cthulhu - gra paragrafowa czyli H.P. Lovecraft w najlepszej dla czytelnika formie

23.06.2021

Czytając książki nie raz chcemy dopisać własne zakończenie czy złapać bohatera za bluzkę i porządnie nim potrząsnąć by w końcu przestał się tak zachowywać. Jednak niestety nie jest to nam zwykle dane. Bo właśnie od tego mamy gry paragrafowe. Zew Cthulhu - gra paragrafowa to książka napisana przez H.P. Lovecraft znanego pisarza powieści grozy. ... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Sam piszesz swoją historię

23.06.2021

Odkąd byłam małą dziewczynką, zastanawiałam się, jak to jest napisać własną książkę. Zaczynając szkołę podstawową czytałam dużo więcej niż inne dzieci w moim wieku, prowadziłam w rankingach bibliotecznych... Pomimo miłości do fikcyjnych historii od czasu do czasu dopadała mnie pewna myśl — ja zrobiłabym to inaczej. Inaczej poprowadziłabym wątek, n... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Klimatyczna i mroczna paragrafówka

20.06.2021

"Zew Cthulhu" Leandro Pinto od Black Monk to książka-gra i opiera się na opowiadaniu H. P. Lovecrafta, jednak tu my sami jesteśmy głównym bohaterem i podejmujemy wybory. To daje nam dreszczyk niepewności, bo nasze decyzje mają wpływ na losy bohatera. Czytając, a raczej grając mamy, u dołu na każdej stronie, opcje do wyboru, które przekierują nas... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

Niech pochłonie Cię zew Cthulhu

17.06.2021

Od dawna chciałam spróbować zabawy z grą paragrafową i sprawdzić czy forma takiej książki przypadnie mi do gustu, więc niewiele myśląc sięgnęłam po propozycję Black Monk Games - "Zew Cthulhu" na podstawie opowiadania H.P. Lovecrafta. Gra paragrafowa polega na tym, że jako czytelnik możemy kierować fabułą i decydować o tym, jakie kroki podejmie bo... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

× 1

Zew Cthulhu

WYBÓR REDAKCJI
10.06.2021

Jestem ogromną fanką horroru odkąd pamiętam, staram się nadganiać każdą filmową nowość, która wpada do internetu. W czasach gimnazjalnych zaczytywałam się nawet w krótkie „straszne historie”. Teraz przyszedł czas na coś, co dla mnie jest totalnym odkryciem! Nigdy wcześniej nie spotkałam się z książką w takiej formie. Początkowo też nie wiedział... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

@sija002@sija002 × 5

Tajemniczy spadek, intrygująca tajemnica i potwór z otchłani

WYBÓR REDAKCJI
8.06.2021

Biorąc do recenzji „Zew Cthulhu” – grę paragrafową na motywach opowieści H.P. Lovecrafta, tak naprawdę nie wiedziałam czego się spodziewać. Gdzieś tam motyw ogromnego potwora-bóstwa z głębin mi się przewinął, sama idea gry paragrafowej również, jednak namacalnie nie miałam doświadczenia w tym temacie. Czy pierwsze spotkanie z takim rodzajem książk... Recenzja książki Zew Cthulhu. Gra paragrafowa

@Almaranth@Almaranth × 11
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl