Recenzje książki "Zgodnie z prawdą"

Dodaj swoją recenzję

Wzrusza

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pochłonęłam książkę w jeden wieczór i muszę przyznać, że powieść bardzo mi się spodobała. Cudownie napisana historia dostarczyła mi wiele emocji. Autorka umiejętnie poprowadziła fabułę by nie pozwolić czytelnikowi na nudę oraz zbyt szybkie domyślenie się zakończenia, a powiem wam, że odbiega mocno od schematu. Początkowo byłam niezadowolona jednak... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Zgodnie z prawdą

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ZGODNIE Z PRAWDĄ” Danuta Awolusi Wydawnictwo Prószyński i S-ka Było to moje pierwsze czytelnicze spotkanie z twórczością Danuty Awolusi i mam nadzieję, że nie ostatnie. Najnowsza jej powieść „Zgodnie z prawdą” wzbudza wiele emocji. Autorka pokazuje nam jak wygląda związek zbudowany na kłamstwach. Zdradzona żona nie ma zamiaru dłużej nią być. „P... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Zgodnie z prawdą

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zgodnie z prawdą" to książka, która jest moim pierwszym spotkaniem z twórczością Danuty Awolusi. Już po kilkunastu stronach lektura przekonała mnie do siebie życiowym realizmem oraz skłoniła do wielu refleksji nad związkami. Mamy tu szeroko rozbudowany motyw kłamstwa. Każdy z nas miewa mniejsze lub większe sekrety i tajemnice. I chyba każdy z na... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

@iza.81@iza.81 {}× 2

Recenzja książki "Zgodnie z prawdą"

29.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Witajcie Kochani. Jak Wam mija to wtorkowe popołudnie? Ja korzystając z chwili wolnego pisze zaległe recenzje. :) Dzisiaj opowiem Wam trochę o książce Danuty Awolusi "Zgodnie z prawdą". Wydawnictwu Prószyński S-ka bardzo serdecznie dziękuję za możliwość przeczytania i zrecenzowania tej lektury. "Zgodnie z prawdą" to historia pełna emocji i tajemn... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Kłamstwa są wygodne

19.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Patrycja dowiaduje się, że jest w ciąży, ale dziecko nie należy do jej męża. Miłosz także przed żoną zataił równie ważną prawdę o sobie. Najważniejsze pytanie tej powieści brzmi - czy można zbudować dobrą relację na kłamstwie? Mam mieszane uczucia co do tej książki. Z jednej strony jest dobrze napisana, fabuła wciąga, autorka potrafiła przykuć mo... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Patrycją, czy Miłoszem może być tak naprawdę każdy z nas…

14.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Patrycja zachodzi w ciążę i dobrze wie, że ojcem dziecka nie jest jej mąż. Jedna postanawia to przed nim zataić w obawie przed konsekwencjami. Jednak nie wie, że nie tylko ona w tym małżeństwie ma tajemnice… Czy rodzinę można budować na kłamstwie? Czy będzie ona wtedy szczęśliwa? Czy można poświęcić własne szczęście w imię cudzego? Jakie konsekwen... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Gdy życie bywa nieprzewidywalne

9.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie pisze różne scenariusze. Niektórzy mówią, że takie są najlepsze. A gdy powstaje z nich książka nie można zrobić nic innego jak tylko ją przeczytać. „Zgodnie z prawdą” jest taką historią. To opowieść młodej kobiety, Patrycji, która zachodzi w ciążę. Zazwyczaj narodziny dziecka cieszą i są wyczekiwane. Jednak nie dla głównej bohaterki, poni... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

Pomyłka małżeńska

{} WYBÓR REDAKCJI
22.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„[…]rozdzieliło nas kłamstwo. Było jak niewidzialna cieniutka tarcza, która nie przepuszcza wszystkich promieni słonecznych, ale je filtruje”. W powieściach Danuty Awolusi jest coś takiego, że gdy zacznie się je czytać, nie da się ich odłożyć aż do końca. Życie pisze najlepsze scenariusze, to prawda stara jak świat, a autorka potrafi czerpać... {} Recenzja książki Zgodnie z prawdą

@gala26@gala26 {}× 23
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe